tisdag 17 februari 2009

Tänk i fall att........

så är det ofta här i hushållet i alla fall ifrån min sida. Det ska säkerställas, säkerställas och åter säkerställas, vilket i går betydde att jag hade hela 3 stickningar med mig till Stickcaféet, och att det blev en helt 4. som fick växa fram under kvällen. Jag är helt medveten om, att det handlar om kontroll i dess yttersta grad, men det är svårt att lära bort.

Lilla Sonens tröja är uppe vid intag för ärm, så den tänkte jag inte ha med till caféet utan det blev en sak i något tunt brunt ullgarn, som jag startade förra veckan på ett annat stickcafé plus sockgarn eftersom Lilla Sonen vill ha muddar/pulsvärmare att cykla med. Sedan slängde jag ner en rulle lingarn i cerise och en mörkare cerise i merinoull i tanken att fick jag inte till något kunde jag ta detta.

Vi var bara hälften av deltagarna ifrån förra gången, så vi rymdes väl runt bordet i baklokalen till butik Tyllra. Och jag började på en cerise sjal, som jag repade upp igen, eftersom det blev för hårt med linet. Det blev till slut enbart mörk cerise Merino, som är som en dröm att virka med. Jag virkar med virknål nr 6 i samma "gamla" mönster som alltid, 3 stolpar till en mussla i rad efter rad. Mönstret är mycket meditativt, så det tänker jag fortsätta med, tills jag tröttnar.

Jag träffade även en annan danska, som stickar. Vi fick prata lite modersmål, och jag fick ta emot 4 skivor hembakat rågbröd som en liten present. Jag åt lite av det till frukost i dag, och det smakade ljuvligt, så nu ska jag fråga efter receptet nästa gång vi träffas.
Ha' en bra dag.

6 kommentarer:

Medea sa...

Så du går på stickcafé hos "min fröken". Vad fin den rosa sjalen ser ut. Är lite sugen på att virka men tiden. Det är så mycket som ska hinnas med. Tex. färga o så där.
Klart du ska färga garn. Det går inte misslyckas. Lycka till!
/Efwa

Irene sa...

Åh ja - det jeg savner allermest, når jeg er i udlandet er netop rugbrød:-) Du må i gang med at bage det selv :-) Fint sjal!

Kristina sa...

Vilken underbar virkad sjal. Härligt. Det är som du skriver, mediativt att virka. Jag måste som vanligt ha lite mönster för att inte tröttna men lite luftmaskor mellan stolparna gör en glad.

Madame sa...

Ja, det må være dejligt at smage hjemmebagt rugbrød - det lyder så dejligt med jeres strikkecafé :-)

Også rigtig god dag til dig!

Manna sa...

Uhm! du gør mig lækkersulten her lige før frokost. Hjemmebagt rugbrød er så lækkert. Måske du lægger opskriften på bloggen ?
Du er rigtig flittig med pinde og nål.

ylva sa...

Hej ! jag känner igen mig vad gäller att ta med sig fler arbeten än vad nöden kräver. MEN det är så svårt att bestämma sig klockan tidigt på morgonen (läs 06.30 ) när jag ska iväg till jobbet...men kan ju ha ändrat sig kl 17.00!!!!
På tal om band och pärlor som du frågade om så köper jag nästan alltid 2 m band så fort det finns tillfälle typ i sybehörsaffärer , loppis , syfestivaler ja där jag hittar.Men www.korps.se är en bra sida att hitta band ,knappar o dyl.

Ha det !