onsdag 11 februari 2009

Januari månad, hur blev det egentligen?

Ganska bra efter ett kort överslag nu på morgonen, om jag ska säga det själv. Jag har tagit ett snitt på hela 2008, och det är utifrån det jag förhåller mig under 2009.

maten(inkl. städmedel, hygien, tidningar) har vi gjort av med 2864:- kr mindre än snittet för 2008 bara på att leta i alla skåp och försökt tömma frysen. Och vi har levt väldigt gott med hembakat och hemgjorda långkok och väldigt mycket kakor!

kläder/skor blev det 2709:- kr mindre. Det som köptes var 3 par tights och ett par Converse till Stora Dottern. Och där använde vi ändå en bonuscheck på Intersport baserat på förra årets inköp.

Diverse blev 692:- kr mindre. Och det på trots av att det både var en hel familj till frisör, läkare och apotek pga. Stora Kärlekens operation, tandläkare, dyrt datortrassel, ridstövlar på rep. och hämtmat alternativt äta ute.

räkningar, som ska betalas varje månad, blev det en besparing på 4470:- kr i förhållande till snitt. Jag har förhandlat om priser på olika avtal, och vi har helt enkelt skurit bort vissa saker som kläder handlat via Internet exempelvis, olika medlemskap etc.

Man kan ju då tycka, att en besparing på 10735 kr i förhållande till snitt måste ge en otroligt massa pengar över. Visst, men se det mera som att man inte behöver ha hängande över sig, att dessa pengar ska tjänas först och sedan beskattas, innan du kan börja betala med dem. Det är en mycket skönare känsla, att man är fri att göra, vad man vill istället för att vara beroende av ekorrhjulets snurr.

6 kommentarer:

Blipp sa...

Låter underbart, känner nu när jag är sjuk hur trött jag är egentligen, och hur länge jag skulle kunna ligga här i sängen och lyssna på radio och sova på dan och göra ingenting istället för att ruuuuuuusa i verkligheten så som det annars ser ut. Får hjärtklappning bara jag tänker på det. Dessutom är det skönt att inte ha en massa saker att ta hand om, Henry David Thoreau (skogsliv vid walden) tog in en vacker sten o lade i fönstret på sitt hemgjorda lilla hus men tog ut den igen då den samlade damma och därmed arbete....dessutom är det en bra övning att ha lite att leva av inför pension har jag förstått...

Anonym sa...

Ni har varit verkligen duktiga! Grattis! Ofta har man redan så pass mycket att man inte behöver köpa något men det är inte alla som märker det! ni har varit kanonduktiga! Hoppas det flyter på hela året!

Caroline sa...

Vad roligt att läsa! Vi försöker också dra ner på allt sånt onödigt, det finns liksom ingen anledning att handla bara för att...
Här har vi klarat att baka ALLT bröd sen årsskiftet, det känns jättebra!

Kristina sa...

Det låter helt fantastiskt, måste jag säga. Lycka till i fortsättningen också!

Wicke sa...

Åh, kul att ni kan se det i siffror.
Det blir en hel del på ett år om man undviker alla "bra att ha-impulsköp.."
kram, W

Bettys blog sa...

Jeg er meget imponeret over at I klarer ar spare så meget. Jeg bliver helt inspireret til at se lidt nærmere på mit eget forbrug