söndag 22 februari 2009

Arbetet fortskrider!

Ja, med det menas att regnbågssjalen eller knytsjalen, som jag blev tipsad om att det kunde heta på svenska, snart är ett helt nystan långt dvs. ca. 150 g Kauni. Jag har ett nystan till, funderar på om det räcker? Själva sjalen blir ju väldigt bred med de långa änderna knytet på ryggen. Och Lilla Sonens svarta tröja har fått intag för ärm, vilket skedde under skidskyttet nu på morgonen. Är egentligen inte förtjust i sport överhuvudtaget, men nu var jag ensam uppe och ville ha lite sällskap till intagningarna, som jag hade noterad på en liten lapp, så det skulle bli helt jämnt och rätt. Sedan är det alltid kul med lite medalj, så jag blev faktisk lite upplivad.

I går var jag på Syföreningsträff och fick en härlig soppa och senare fika med kokoskladdkaka. Där blev det ju också stickat på "regnbågen", samtidigt som det blev pratat om den speciella Malstatapeten, som damerna i syföreningen ska brodera. Där är lagt ett väldigt stort arbete på att hitta motiv, rita av motiven och att kalkera över olika motiv med text på linneväv, som nu ska broderas med ganska dova färger. Jag lyssnade intresserad, när en av damerna lärde ut vilka tekniker som kunde användas. Jag har inte bestämt mig och ska fundera på om det är ett arbete, som jag kommer att klara av. Som hon sade: Det är mera som att måla med en pensel.

I eftermiddag har vi haft ett litet Stickcafé på En liten Smula här i Lilla Staden. Vi fick sällskap av en kvinna till, så vi blev tre personer, skulle ha blivit fyra, men en var sjuk. Det kommer säkert långsamt att utökas efter hand som informationen når ut att vi samlas varannan söndag kl. 14-16. Vi fick lite positiva kommentarer ifrån övriga cafégäster, några tyckte att det var hemtrevligt, och en man undrade varför det plötsligt hade blivit så populärt att sticka? Ja, vad ska man svara på det? Nästa gång vi samlas är det Internationella Kvinnodagen, 8. marts, så då passar det väl bra att sticka offentligt eller vad tycker ni?

4 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Lapptäcken är kul att sy. En gång i mitt tidigare liv sydde jag lapptäcken både till dubbelsäng, vanlig säng och barnsängar. Det är verkligen kul att se dem växa fram.
Vad fin Kauni-sjalen blir. En riktig färgklick som livar upp när det är så grått o trist ute.

Blipp sa...

8 mars i den fria stickningens tecken - perfekt. Va trött man blir på alla kommentarer om stickning är inne eller ute. Stickning ÄR!

Madame sa...

Ja, det er da en skøn idé at samles og strikke på Kvindedagen den 8. marts :o)
Dit syforeningstræf lyder også både hyggeligt og rigtig spændende! Når jeg bliver gammel, vil jeg lære at strikke og indhente alt det, jeg forsømmer :-)

Carina sa...

Apselut! Det är väl klart det passar den 8 mars för det passar ju perfekt de andra 364 dagarna. Men kanske lite extra just den dagen.

Kram Carina