torsdag 12 februari 2009

Kurs!

Snart ska jag i väg med hela packningen: symaskin, broderarenheten och en ryggsäck full med saker. Undrar om det går att lära mig något på den tid, som de har avsatt för mig? I och med inköpet av min symaskin ingick en instruktion av broderingsenheten.

Symaskininstruktion har jag redan fått i lördags under ca. 1½ timme och jag var otroligt trött efter det. Jag har svårare att koncentrera mig, än jag tror tydligen. Nu har jag under måndag till onsdag försökt läsa instruktionsboken härhemma i lugn och ro och göra övningarna, men det fungerar inte riktigt, som jag vill. En halv timme max sedan är jag trött och måste vila med annat. Men jag väljer ändå att se på det såhär: Jag klarar ändå en halvtimme istället för att jag klarar bara en halvtimme. Jag får som tur är återkomma till affären, hur ofta jag vill sedan, om jag får problem. Jag ska ju faktisk ha maskinen i väldigt många år, hoppas jag, så det är ingen brådska att få till det just nu och här på ett par dagar.

I går kväll var jag på försäljningsstickcaféet, som jag kallar det. Det är en större frisörsalong här i Lilla Staden, som har en del hyllor med lokala hantverk, där man får lägga sina alster på en sorts kommission. Det är verkligen mysigt där, och man behöver inte lämna in något, om man inte vill. Först tyckte jag inte, att det riktigt var min grej, varför sälja det man stickar? Jag älskar ju det jag stickar eller virkar och lägger ner en del av min själ och framför allt en stor portion kreativitet i det. Nu har det gått en månad, och jag har tänkt om. Tänk om man kunde finansiera sin hobby/intresse och olika tillbehör till det med det man stickar? Då blev det plötsligt helt okey att köpa så mycket garn eller tyg eller en dyr symaskin, eller i alla fall lite mera okey...........

Jag lämnade in 6 st sjalar, de satte priserna och sedan får vi se. Jag ska försöka räkna ut, hur mycket garn jag har använt till varje alster och kostnad, då får jag ju automatiskt vinsten. Målet är att över några år få in beloppet, som symaskinen har kostat mig. Få se om det fungerar nu..............jag ämnar fortfarande sticka till välgörenhet, så det blir inte lidande.

Ha' en bra dag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skall också sticka till välgörenhet. Eftersom jag inte har så mycket tid för stickningen, lite till försäljning och lite till mig själv osv satsar jag på en sak till välgörenhet per termin. jag skall lämna in det till Hjälpstickan på syfestivalen! Ha en bra dag, jag längtar att få komma hem och sticka! Jag måste vänta ett par timmar till! Usch!

Caroline sa...

Va kul att få gå på sykurs, hoppas att du har det trevligt!