måndag 9 februari 2009

Tröja och sjal!

Jag hittade ett mönster i går till en killtröja, fast då letade jag under herrmodeller på Drops, Stickfastheten stämmer inte helt, men det går säkert att ordna, och den stickas nerifrån, så kanske mitt röriga huvud hänger med. Det blev nr 85-10, som även i beskrivningen fanns i storlek 12-14 år, så det passar ju galant.

Började även på en virkat sjal i ett garn, som jag inte vet hur jag ska beskriva det i färgen. Orsaken var, att jag skulle titta på en film på TV, och ingen TV utan något för händerna. så jag tog bara en virknål och garn och började precis som på de andra sjalarna med en mussla och sedan flera musslor uppe på. Stora Kärleken kommer och sätter sig i soffan bredvid mig, och vi tittar på filmen. Jag frågar: Visst är denna färg s...brun på sjalen alltså? Nej, jag tycker mera, att den är över i bronze, säger han. Den är s...brun, svarar jag. Då berättar han om en kollega, som hade en gammal bil, som var just s...brun enligt alla andra på jobbet. Han fick en lackskada, behövde färg till bilen och då hette färgen plötsligt "Tibetansk bronze". Vi kan väl säga, sade han, att din sjal är i tibetanskt bronze. Det låter finare än skitbrun!

12 kommentarer:

Blipp sa...

Jag tycker att din skitbruna schal är jättevacker på bilden, färgen är verkligen lite bronsig. Och det är sol på mina tallar utanför sjukfönstret och stammarna blir guldfärgade!

Fru Kahr sa...

Det er da en lækker Drops-model, som du har fundet. Jeg glæder mig til at se det færdige resultat.

Boel sa...

Gullig kommentar från din man!! Det låter ju bättre så, men huvudsaken är att sjalen blir fin och det blir de ju.

Vi köpe en bil för ett antal år sedan med Km maken fortfarande jobbade som säljare och den var enligt beskrivningen guldorange jag tyckte mest den så smutsorange ut men det låter ju inte så fint.

Boel

Karin Berg sa...

jag tycker att den ser guldbrund ut :-)

ylva sa...

Jag tycker också att färgen ser behaglig och fin ut. Jag hade ne gammal "häck" till volvo en gång den var bajsbrun inte alls samma kulör som din fina sjal.

Karin Grøn sa...

Nu findes den farve jo i naturen så det er bare en naturfarve- kan du vel også kalde den-- tibetansk bronze!!!! Helt ærligt- det må være et salgstrick, som da min mand fik en bil, der var blåbærfarvet- nej den var skriglilla var den.

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, färger kan uppfattas olika ;)
Ser ut att bli ännu en fin sjal i alla fall!

Spännande med tröjan!
Vi får väl se bilder frampå?

Ha det gott!

Rosenvante sa...

Tur du har en sådan go man. Jag tycker om din bruna färg, gillar bruna nyanser. Såg att du hade det som jag, tröstbakade och for runt och letade jobb. (När grabbens tröja inte blev som den skulle) Visst blir man helt ställd när det inte blir som man tror det ska bli.

Anonym sa...

Ingen tvivl om, at du får dig et dejligt lækkert varmt sjal. Farven?, jamen Karin Grøn er inde på det rigtige. Jordfarvet eller mokka/nougat er mit bud.

Anonym sa...

Du har en utmanig från mej på min bloggg !! Om du vill förståss :)

Strikkeheksen sa...

Ser ud til at blive et skønt sjal, jeg er endnu ikke gået i gang med årets første og du ryster dem bare ud af ærmet :-)

Anonym sa...

Fniss..
Själv tycker jag den bruka färgen är fin skitbrun är mörkare tycker jag, hehe.