lördag 14 februari 2009

Inget bord ännu!

Något nytt bord i min boudoar blev det inte i går. Stora Kärleken var och tittade här bl.a, och vi andra tittade på tyger under tiden både här och här och här. Det är svårt att hitta en bänkskiva på 2,6 m, de flesta är 2,4 m plus att jag gärna vill ha den så djup som 75 cm och inte 60 cm, som en vanlig bänkskiva är. Där Stora Kärleken tittade, fick han besked om, att det visst fanns, men att de inte kunde ta ner det en fredag kväll, för han som jobbade var ensam....Vill man sälja eller inte frågar jag bara......?

Men hur som helst så handlade jag olika tyger, mest stuvar utom på IKEA, där metervara är så billigt. Jag har tänkt att försöka sy väskor, stora och små, som kanske går att ge bort i present eller sälja hos lilla frissan, så som jag nu försöker med mina sjalar. Idéerna kommer saker, som jag själv hittar på, men också ifrån både Stora Dottern och Lilla Sonen. Stora Dottern vet precis, vad hon behöver, och vad kompisar har, och hon är bra på att rita upp det på papper. Lilla Sonen gör ganska många saker på syslöjden i skolan och är väldigt intresserad. Han var nästan mera köpsugen än jag i tygaffärerna. Han tyckte bl.a. inte, att jag skulle köpa blixtlås styckvis utan på rulle, så som de hade i skolan. Han visste precis, hur man skulle göra och hur det skulle sys fast. Tack så mycket, jag som aldrig har sytt i ett blixtlås och nu blir omkullsprungen av Lilla Sonen, som redan har sytt ett pennskrin med blixtlås som 11-åring!

Men kul är det! En helt ny värld med tyger som man kan förkovra sig i. Det finns så mycket färger, mönster och sorter att man blir helt yr. Därför blev det mest bara stuvar. När man inte vet exakt, vad man ska göra, så är det bäst med en liten bit. Tack för alla tips som jag har fått, allt är uppskrivet.

Nu på morgonen var det läxförhör igen, och det har blivit en vana för barnen, att jag sitter med ett handarbete. Lilla Sonen frågade efter min virkning, men jag sade, att i dag ska jag börja på din tröja, när jag äntligen har ett mönster. Så under tiden han övade in glosorna och räknade lite matte, så slog jag upp maskor och började sticka. Det är en enkel ribb, 3 rm och 3 am först innan slätstickningen tar vid. Sedan var det bara att sticka på, när vi gjorde läxförhöret sedan. Det gick ovanligt lätt i dag, inga sura miner, kanske för att han visste, att tröjan var till honom själv.

Jag önskar er alla en fin och mysig Alla Hjärtans Dag och en trevlig helg.

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken mysig familj du verkar ha. Läxförhör en lördag??? Det var inte dåligt får jag säga, duktigt av dem att göra det en ledig dag.
Bordet kommer nog snart på plats ska du se så du kan jobba på lätt med allt du köpt.
Ha en riktigt fin dag du med.

X-blog sa...

Hoppas ni hittar rätt med bord snart!
Ja, visst är det svårt att köpa när man inte vet vad man ska göra. Jag har just haft det så när det gäller garn. Köpte på mig lite här och lite där för att jag inte visste. Har hunnit få användning för en hel del utav det =)

Alla-hjärtans-dag-kram!

Helle : sa...

Håber da at du snart finder den bordplade du gerne vil have. God weekend til dig.

chaos sa...

Jag kör med köpstopp på garn, åtminstone till Sy festivalen. Det är faktiskt bra att ha köpstopp då och då så att man inte samlar på sig en massa! Trevlig helg!

Blipp sa...

Vilket fint valentin hjärta. Så snyggt med enkelt. Hoppas att du hittar ditt bord snart. Tack för dina snälla kommentarer på min sida, det är roligt att se att ngn läser!

Garntrollet sa...

Hoppas att ni hittar ett bord.

Visst blir man virrig av alla tyger på IKEA! Jag brukar också köpa småbitar, eftersom jag sällan (som du) inte vet vad jag ska göra av dem. Gulligt hjärta :-)

Madame sa...

Hvor er det hygeligt, at du kan hjælpe din søn med lektierne, mens du strikker.
Og at sælge tasker lyder som en rigtig dejlig idé, når du er så dygtig til håndarbejde!