lördag 7 februari 2009

Nu är den min!


Här kommer den, min symaskin Husqvarna Viking Designer 1, som jag har köpt begagnad här. Jag bliver ganska så trött av att läsa en instruktionsbok, så jag tar en paus efter en dust med nålträdaren. Vi kom inte överens, men det kanske vi gör i morgon, vem vet? Annars provade jag olika sömmar och olika funktioner. Den sköter ju nästan sig själv....bara att peka på skärmen så sätter den i gång! Det följde med en hel låda ytterligare som är broderarenheten plus en hel kasse med olika saker: dataprogram, broderarramar, tråd etc., som man bör ha för att starta upp. Det snålades absolut inte på olika tillbehör plus att betjäningen i butiken var precis som man kunde önska sig. Ytterst trevlig!

Jag var i väg till en av Lilla Stadens tygbutiker och införskaffade lite stuvbitar, så jag har lite att öva på. Men har ni tips på var jag kan köpa tyg, tråd att brodera med, mellanlägg etc. billigt och fortfarande med bra kvalité, så tar jag gärna emot. Jag ska få lite tips av Ängladoft, så det ser jag framemot.

Annars tror jag, att det är dax för en tröja till Lilla Sonen, jag har ju lovat honom en länge. Nu har jag hittat ett mönster på Drops, som jag tänker sticka i samma garn som Stora Dotterns svarta sjal. Att han sedan vill ha något med Star Wars på, vet jag inte riktigt, hur jag ska ordna, men det löser sig väl.........

10 kommentarer:

Eva i Stäket sa...

Grattis till ett bra köp!
Jag har en Designer 1 och är helnöjd med den. :)

Unknown sa...

Tillykke ! Det er ellrs noget af en maskine , kan godt forstå du må læse manualen i små omgange!

Assi sa...

Vad kul med en ny symaskin! Jag skulle också vilja ha en ny. Jag syr inte så himmla mycket men ibland skulle jag vilja ha lite dekorationssömmar. Jag har nästan inga på min!
Assi

Rosenvante sa...

Då får vi hoppas du blir nöjd med din maskin och att du får mycket nöje av den. Ser kul ut att kunna sy dekorationer så lätt.

Helle : sa...

Tillykke med din nye symaskine, håber du bliver lige så glad for din som er er for den jeg lige har købt for ikke så lang tid siden.

Karin Grøn sa...

Det er et godt køb du har gjort der. Hvis du holder den vedlige med eftersyn og smøring en gang hvert 3. år så har du maskine resten af dine dage i den der. Tillykke med den.
Det er næst efter Bernina og Phaff de stærkeste symaskiner der findes

Karin sa...

Grattis till din nya symaskin! Det är skoj med nya leksaker... ;)
Nu får vi väl se en massa sydda saker också i din blogg framöver?

Madame sa...

Er stort tillykke med den :-)

Din nye symaskine lyder bare så dejlig! Jeg er heller ikke gode venner med manualer - men du lærer det sikkert, når du læser manualen i små portioner.

Mia stickar sa...

Grattis till nya maskinen!

Anonym sa...

Grattis till din "nya" fina symaskin, hoppas ni kommer trivas ihop.