torsdag 12 februari 2009

Kan man kalla sig brodös?

Vet inte ens om det heter så, när man broderar. Men hur som helst så har jag nu varit på kurs ensam med Pia, som har lärt mig mera ingående, hur man hanterar min symaskin. Bara att få dit alla saker till affären! Men nu har jag lärt mig att brodera eller rättare sagt lärt mig att programmera symaskinen att brodera, byta tråd, ändra storlekar på fasta mönster etc. etc. så nu tar jag ledigt..............! I alla fall ett par dagar.

Jag är jättetrött i huvudet, tur att det kom in en kund i affären, så jag fick tid att vila emellanåt för det var mycket att koncentrera sig på. Men kursen var ingående och det tog 2 timmar. Nu ska jag då öva hemma på olika saker, har lite idéer, som kanske ska komma ut i verkligheten. Stora Dottern har redan sagt, att jag kan få brodera på hennes enfärgade linnen och blusar.
I mars ska jag gå en kvällskurs, där jag får lära mig lite mer om just mellanlägg och broderi. Det ser jag framemot, hoppas att jag kan hålla koncentrationen en hel kväll!

9 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Hold da op, det ser spændende ud og lyder som et udbytterigt kursus :-)

Mia stickar sa...

Verjar spännande din kurs! Visst kan du kalla dig brodös!

Rosenvante sa...

Oj vad man kan göra med symaskiner nu för tiden. Jag är tyvärr allergisk mot dom eller var det tvärtom?? :)

Boel sa...

Så fint det blev och så kul det verkar. Härligt att du orkade ta in så mycket kunskaper som du verkar ha gjort!

Jag drömmer också om en ny symaskin, en som är bra att sy i trikå med. Kanske dags för mig att åka till din stad, där verkar det finnas en trevlig symaskinsaffär och så kan man ju fika på En liten smula...

trevlig helg!
Boel

Handarbete/Pyssel sa...

Oh! Vad härligt att vara igång nu då !!!
Ska bli spännande att se vad det blir framöver!

Ta igen dig ordentligt nu!!

Helle : sa...

Det ser godt nok flot ud, det du har lært at lave. Det er bare fantasien der sætter grænserne.

Anonym sa...

Vad spännande med din nya symaskin. Jag har den billigaste jag kunde hitta från Siba :-) Men jag tror att den faktiskt har några få, fjuttiga dekorsömmar :-)

Junebacken sa...

Jag vill inte skrämma upp dig men vänta inte för länge innan du provar, iaf jag har oerhört lätt att glömma. Det är nog bra med ett par dagars vila men inte mer, tror jag. Lycka till!

Carina sa...

Jag har ju en Husqvarna också men en äldre modell som behöver antingen göras vid eller bytas ut. Blir nästan sugen på att byta ut när jag ser vad du gör. Min har stått stilla i allt för många år nu. Förut sydde jag nästan alla mina kläder men sedan tog annat vid i mitt liv under ca 10 års tid men tror det är dags igen att sätta igång.

Kram Carina