måndag 2 februari 2009

Ännu en sjal!

Jag började på denna ljusblåa sjal i måndags, och den blev färdigmonterad i fredags kväll under Let's Dance. En riktig tv-stickning! Det är samma mönster som tidigare, en rätstickad sjal, sticka nr 8, och det har gått åt nästan 125 g av ett mycket konstigt och inte alls rart garn att sticka med. Det heter Diva och kommer ifrån Marks Focus innehållande 85% acryl och 15% polyamid, nej tacka vet jag riktiga, äkta fibrer! Konstigt att man kan ändra sig så under årens lopp. Uddkanten är av vanligt vitt bomullsgarn, virkat med nål nr 3. Den är fjäderlätt och väldigt "sommar", men jag antar att den inte riktigt har samma egenskaper som en yllesjal. Vad ska jag göra med allt jag stickar? Vad gör ni med allt ni stickar? Man kan ju inte använda så mycket!

Min vintervita sjal, som också är av rester, det verkar det mesta vara, som jag stickar/virkar nu för tiden, börjar bli färdig. Jag har använd allt vitt (Alaska 100% ull), så nu är jag på något grönt, vet ej vad det gröna är, och ska avsluta med brunt (Alaska 100% ull), tror att det kan bli fint ihop. Den är i alla fall väldigt tung och blir inte så stor eller bred som de andra.

I lördags var vi på väg till en tidigare arbetskamrat till mig för att spendera en trevlig lördag med god mat (alltid otrolig god mat och vällagat) och på vägen skulle jag bara in i en symaskinsaffär. "Det tar bara 2 minuter", sade jag, "jag ska bara titta, om de har någon inbytesmaskin", men det tog betydligt längre tid, vi kom för sent dit vi skulle, och jag kan säga så mycket, som att jag blev med symaskin! Bild och mer text kommer så småningom, när jag får hem den. Köpstoppet under januari månad havererade på månadens sista dag!

12 kommentarer:

Annela sa...

Vad spännande. Berätta mer om symaskinen!

MammaPuhStickar sa...

Vad duktig du är som tänker till och använder rester. Ja det är svårt att veta när alla mässor är. Kreativa Mässan hittade jag annons till på Syfestivalen i Kista.

Carina sa...

Jag använder väldigt mycket både restgarner och överblivna nystan, mycket från 80-talet. Men jag har inga som helst problem med acrylgarner. Det beror ju helt och hållet vad det ska bli och till vem.

Min symaskin som jag sytt så mycket med har nu stått stilla i säkert 10 år. Behöver antingen bara en rejäl rengöring eller så måste jag byta bort den mot en ny. Har inte fått ändan ur vagnen bara. Men det är lite svårt att tänka sig att man ska ge/slänga bort den. Har ju en relation till min älskade maskin.

Kram Carina

Strikkeheksen sa...

Fint og let "sommersjal" - den hvide kant er lige prikken over i´et :-)

Birgitta sa...

Du får väl börja sälja sjalar! Själv kan jag tänka mig en svart Estonia sjal! :o)

Gitte sa...

Fint sjal. I denne kulde kan man ikke få for mange af den slags sjælevarmere...

Rosenvante sa...

Jättefint med den vita kanten. Min gubbe blev så trött på alla mina kassar och lådor, så han köpte plastlådor med hjul och lock. Där samlar jag nu mina grejer. Ungarna hämtar när de behöver och även kompisarna deras. Ibland vill någon köpa och nu sist var jag med på en julmarknad och sålde fantastiskt bra (kanske för att jag var så billig, tog nästan bara materialkostnaden) allt jag fick in köpte jag genast en massa nya garner för. Det var jättekul. Du ska se att det dyker upp något för dig också.

kaanon sa...

Jättefin sjal! Kul med ett spontanköp av något man verkligen vill ha...

Susilull sa...

Så kul att du "blev med symaskin"!

Känner att jag också blir mer och mer garnsnobbig, men vill ändå försöka sticka upp lite gammalt garn då och då.
Men vad göra med allt, som du säger? Man kanske skulle skänka lite lite välgörande ändamål.
Den som fryser blir säkert glad över en sjal eller mössa, oavsett vad det är för garn!

Annas Alster sa...

Vad roligt att jag kunde inspirera dig! Blir spännande att se din sjal sen när den är färdig!

X-blog sa...

Mmmm...vad fin den blev!!!
Själv gör jag ofta presenter när jag handarbetar - då fylls det inte på lika snabbt här hemma :)

Nu gör jag en hel del till mig själv och lägenheten.
Men när jag inte har behov av mer själv så skulle jag nog göra till välgörande ändamål, tror jag.

Åååå! Vad spännande med din symaskin. När får du den ??
Vad blev det ?? *nyfiken*

Ha en fortsatt skön vecka!

Ca sa...

Grattis till den nya maskinen!

Härlig blå färg på din sjal...