tisdag 3 februari 2009

Tro't eller ej......

Här kommer ännu en sjal, också i rester ursprungligen ifrån Tradera, som blev färdig i går kväll med trådar fästade och allt. Den har varit jätterolig att göra, fast den är tung och väldigt varm. Sjalen är virkat i Alaska 100% ull med virknål nr 6, börjar med en "mussla" och man virkar så bara på med 3 luftmaskor i varje sida och utökningar med en mussla med tre "pinnar" i. Har inte riktigt lärt mig virkspråket, men ni kanske förstår ändå? Bården är av ett konstigt glittrigt garn med 5 trådar, 2 tjocka matta och 3 tunna glittriga, vet ej vad det är, men det ser lite maffigt ut med det glittriga mörkgröna till det vintervita. Sjalen är 155 cm bred och 78 cm lång.

Jag kan bara säga, att jag är helt såld på att virka! Det är så jätteroligt. Har precis börjat i går kväll på ännu en sjal/halsduk till Stora Dottern i ett ullblandat garn, svart så klart, annan färg finns inte, när man är 13 år. Det är med virknål 6, samma mönster som ovan, alltså eget påhit med inspiration ifrån en Prayer shawl . Det blir lite löst och lite spetslikt, och det ska vara något stort, som man kan slänga runt halsen, så som det ska göras nu för tiden!

10 kommentarer:

Karin Berg sa...

den var ju supersnygg! jag vill också lära mig att virka. jag kan dock grunderna men det kanske räcker till att göra en sjal?

Helle : sa...

Hvor er dit sjal blevet flot, det må have været tungt at sidde med til sidst. Dejligt at få brugt noget af restegarnet.

Der ligger en pris på min blog til dig, den er dig velfortjent !

Madame sa...

Hvor er du flitig med håndarbejde! Bare jeg kunne samle mig sammen, for det må være hyggeligt at sidde med noget i hænderne. Dit sjal er meget smuk, synes jeg :-)

Irene sa...

Det er da helt fantastisk - så mange sjaler du får lavet lige for tiden - det ene flottere end det andet :-)

Karin sa...

Jättesnygg!

A sa...

Nu har jag hittat hit, tjusiga grejer du gör. Virka gillar jag oxå, i perioder, sticka däremot har jag aldrig riktigt lyckas lära mig.

Gitte sa...

Der er godt nok gang i produktionsapparatet ;-) Hvor ser det lækkert og flot ud.

Caroline sa...

Jättefin sjal, jag gillar verkligen kanten! Visst är det kul att virka, jag lärde mig grunderna för ett år sen och nu är jag helt fast!

Strikkeheksen sa...

Det må jeg sige, du får godt nok produceret nogle sjaler - det er et fint eksemplar :-)

Anonym sa...

Snyggt!

Jag hamnar också i perioder då det blir mer virkat än stickat. Men just nu är det nog ändå stickning som gäller för mig....

(kopplar mig till min sticksida den här gången....)