torsdag 18 februari 2010

Positivt besked!

Jag har fått ett nytt jobberbjudande! Visst är det konstigt att man först kan bli uppsagt och sedan efter en vecka plus en dag så kommer samma företag med ett nytt erbjudande?

Hur som helst så var mycket underligt, varslet och den kommande uppsägningen var muntlig, gäller inte sa facket, underligt sa arbetsförmedlingen centralt, när jag ringde och frågade när jag skulle komma till dem. A-kassan ville jag ju inte riskera, så det var viktigt att komma på rätt datum. Facket ville se ett protokoll på de bevakade tjänsterna pga. omplaceringen, som kunde gälla mig, facket ville även veta hur lång uppsägningstid jag hade exakt och framförallt varför hade jag blivit uppsagt? Kunde jag inte utföra arbetet på min gamla tjänst skulle den ju annonseras ut.......vad jag vet, så finns inte tjänsten längre. Så det fanns att bita i för facket alltså.

I dag nära kl. 12 fick jag av samma person, som gav mig den tråkiga muntliga informationen förra veckan veta, att de hade en tjänst till mig. En person, också i omplaceringsrondellen hade tackat nej, så nu gick tjänsten vidare, fast vad jag vet, så tillhör jag inte samma turordning längre.....mycket är underligt, men jag har blivit erbjuden en tjänst på 100%, som jag långsamt kan komma tillbaka till och med arbetsuppgifter, som jag tror, att jag kan klara av.

Lika ledsen och arg som jag var förra veckan, lika lycklig är jag nu, messat till alla och ringt och fått blommor av Stora Kärleken! Så då passar det ju bra med fredag i morgon och Syfestival i Stockholm på lördag, hoppas att vädret inte alls blir som de säger med mycket snö, eftersom jag ska köra och ha två passagerare med mig. Och tack snälla L. J. som bokade lunch med mig till i dag, när jag deppade som mest i tisdags och vilken överraskning jag kunde leverera i dag!

9 kommentarer:

Rosenvante sa...

Grattis får man säga då, tur att det ordnade sig och att du är så glad.

heidi sa...

Grattis!!!

Lavendel sa...

Hvor er jeg glad på dine vegne!! Stort til lykke fra mig! kram

Eva i Stäket sa...

Vad skönt att det ordnar sig!! Efter regn komemr solsken....
Du kommer väl förbi montern på lördag?

Ruta Ett sa...

Men grattis!!! Så roligt för dig!!!

Mia stickar sa...

Så kul, nästan som ett OS-guld! Grattis!

Call design sa...

Underbart att höra, blir så glad
tack och lov att facket finns där för oss!
Många kramar

Anonym sa...

Supergrattis! Är så glad för din skull!
Synd att vi inte vet hur vi ser ut för jag ska också på mässan på lördag, det vore kul att ses.
Kram
Boel

Lena sa...

Hejsvejs!!
Är fortfarande fredag kväll lika glad för din skull!!
Visste att det skulle ordna sig för dig!
Inte tusan kan väl vår arbetsgivare göra sig av med en sån klippa som du...
Kamraten MA hälsar och blev lika glad hon för din skull. Hon vill gärna hänga med på någon av våra luncher. "Ni verkar ha kul på era träffar," sa hon.
MVH
LJ