lördag 20 februari 2010

Syfestival trots allt!

Trodde inte att vi skulle komma i väg, men det var inte så farligt väder i morse trots allt, värre när vi skulle åka hem faktiskt och värre blev det ju längre bort ifrån Stockholm vi kom norrut.

Hur som helst så var allting kring mässan väldigt bra ordnat, ljust och luftigt och bilen fick stå i garage under tiden, så alla var glada. Jag kunde faktisk byta till gympaskor innan vi gick in i stället för tunga och varma vinterstövlar. Mässan kändes lite tom, men den var inte det förstod jag må en monterinnehavare, som jag pratade med. 1000 personer mera än sist i Kista.

Jag provade på decoupage hos Dekorationsverkstaden och det var väldigt skojigt, så det blev att handla lite saker för att kunna fortsätta hemma. Speciellt tyckte jag om den krackelerade stilen, som det fanns på vissa askar.
Jag tog mig även tid att virka en liten muffin med ett körsbär på toppen hos Salabim. Kul var det och lugnande att få sitta med handarbete mitt i allt surr. Jag ska limma fast den till muffinsformen snarast. Jag föll för Lilla Lammet, som jag ska göra snart.

En nåldyna behöver jag nu med det samma, min gamla är säkert 20-25 år och inte så snygg. Så jag handlade en materialsats till den hos Fingerfärda. Svart ull med en blå fågel, en detalj ur ett yllebroderi ifrån 1806.

Hos Christel hittade jag nytt spännande tyg och blixtlås till framtida projekt.

Och sedan kommer det allermest spännande och absolut inte välövervägda kommande projektet, att sy egna underkläder. Varför vet jag inte, men jag föll för spetsarna, så det tänker jag försöka mig på. Tygerna handlade jag här.

Vad tyckte jag då om festivalen VT 2010? Bra, allt runt omkring var väldigt bra, trodde bara att det skulle finnas flera utställare och en större yta. T.ex var scrapbooking helt borta, eller jag såg i alla fall inget. Däremot såg jag flera monter med färdiga saker, som man kunde köpa, men det tyckte jag inte riktigt passade in. Det var också svårt att få plats på workshops eftersom folk bänkade sig så tidigt, upp till 40 minuter före. Jag tycker kanske att man kan köra drop-in på flera aktiviteter eller också köra det rullande för det fanns nog med personer, som vill prova-på och därav säkert också ville handla efteråt.

I morgon blir det stickcafé igen och då hoppas jag att jag får sällskap och inte behöver sitta ensam som sist! Har börjat på en halsduk nr 2 av den turkosa, som jag visade här i slutet på veckan, mönstret är så enkelt, så det förtjänar en upprepning, nu i väldigt vårlikt ljusgrönt, en tråd okänt ull och en tråd Mora ull, väldigt tunnt, den okända ullen har redan gått av två gånger, så det blir till att sticka in och fästa med det samma.

9 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Oi, så mye flotte håndarbeider du snart kan sette i gang med. Lille lammet var supersøtt. Lykke til på strikkekafe...

Ruta Ett sa...

Oj, vad mycket roligt du har framför dig. Jag har gått på en sykurs i att sy underkläder och det är lite pilligt, men inte alls så svårt som man tror.

Annika sa...

Vad mycket fint du skaffat på mässan... här är det aldrig nåt sånt utan det blir till att åka låååångt för att vara med.... har varit i G-borg en gång o tyckter det var kanonkul..... massa nya ideer o materiel att testa... ja nu blir du inte utan handarbete på en stund...:) Kram Annika

Strikkeheksen sa...

Dejlige sager, du har fået med hjem :-) Jeg er helt vild med det "lille lam", den er godt nok skøn ;-)
God fornøjelse :-)

Karin sa...

Ser att du kom över mycket roligt från mässan. Hoppas det blir många kreativa stunder med materialet. Hälsningar från Karin

Assishantverk sa...

Har också varit på syfestivalen och jag gillade den också. Jag köpte en del saker, mycket pärlor blev det denna gång!

Sara sa...

Bra fynd du gjorde. Jag var tyvärr inte dit denna gång. Men det låter bra att det var lite bättre där nu än det var i Kista. Det var lite för mycket klagomål både från besökare och utställare tidigare gånger så därför beslutade man sig för att flytta mässan. Skönt också att scrapbookingen är borta.

Anonym sa...

Så kul att sy underkläder! Jag var lite sugen jag med men vågade mig inte på det denna gång. Håller med dig om mässan annars.

Boel

Anonym sa...

Vad kul med syfestival och så mycket fint du har handlat!
Där jag bodde förut finns en tjej som syr upp underkläder på beställning, du får exakta mått. De är lite dyrare än underkläderna i butik, men det var värt varenda krona!

Lycka till!