lördag 8 maj 2010

Lugnt och stilla

Barnen är på läger, Stora Kärleken är i väg på jourjobb och här är lugnt och stilla. Det är faktiskt skönt, att det är helt tyst i bland. Jag kan få lov att tänka mina egna tankar till slutet, vilket man behöver emellanåt.

Trädgården blev ganska så "tom" i dag. Det var städdag på området, så där användes lite energi till det först, men mest prat blev det med alla grannar. Sedan stod rosorna på tur, björkarna har musöron, så det var dax att klippa. Vi ska få hjälp nästa helg att sätta upp ett nytt staket runt hela tomten, så i stället för att binda upp allt, så klippte jag ner. Det växer ju upp igen, och i bland måste man ta fram stora saxen för att slippa växter, där det är bladlöst vid fötterna. Det började regna, skönt att gå ute i regnet, men inte för länge, så jag hann inte med den envisa kirskålen som syns i bild.

Det nya staketet kommer att bli ett väldigt lyft för huset. Det kommer att bli kritvitt, det kommer att bli helt i stället för trasigt och ruttet, och det kommer att ge mig en ny båge/spaljé/pergola eller vad det nu än blir på tomten. Sedan kan rosorna, bl.a. Flammentanz och Stanwell Perpetual och någon klematis och kaprifol klänga hur mycket de vill in över det mot carporten.

4 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Åh, tänk att det verkar finnas människor, grannar, som gör rejäla jobb! Min "ganegranne" har haft tre-fyra män hos sig idag och allt blir som vanligt en enda röra och det ser förskräckligt ut ... hemskt! Vi funderar ibland vad dessa människor gör och hur det kan påverka eventuell försäljning av vårt hus ... ändå lägger de massvis med pengar på ... jobb som aldrig blir helt färdiga bara fula!
:(

ylva sa...

Det kommer nog att bli jättefint! Jag är nog lite avundsjuk på att du har sån koll på hur du vill ha det i din trädgård. Min bara växer och jag har inte någon riktig tanke bakom. Det lutar åt att jag ska börja om från början i min rabatt som är på framsidan. Det har jag tänkt varje höst men det blir aldrig någon verklighet. När våren kommer har jag inte hjärta att ta bort det som har arbetat sig upp ....tokigt.

Anonym sa...

Här finns alla typer av grannar utom trädgårdsintresserade :/
Grannen bredvid oss odlar kirskål, ja han vet nog inte om det själv förstås, jag tror inte att han vet att han har en trädgård hmmmmm....

Vad kul med nytt staket, det gör så himla mycket!

Kram till dej

Bibbi sa...

Hej!
Har "hittat" din blogg idag och har läst en del av det du skrivit. Jag känner väldigt väl igen det du skriver om... med din utbrändhet. Där har jag varit och har efter många år helat mig själv så mycket det går. Min stresstålighet blir aldrig vad den varit... men jag kan njuta av trädgården igen, quilta och brodera på maskinen... Kort sagt leva igen. Jag har länkat till dig och hoppas att det är ok.
Lycka till med ditt läkande... jag kommer att följa dig kanske inte varje dag... men nu vet jag ju var du finns!