lördag 1 maj 2010

Min kära Olive!

Jag stickar troget på den nu, när jag har kommit över att sätta maskorna till ärm åt sidan. Jag är alltså lite fjollig! Så fort jag kommer till något som är annat än att bara göra, som jag började med, så beklagar jag mig. Stickningen ligger bara där i soffan, jag går runt den och ojar mig över att inte kunna titta på TV, bara för att jag inte kan sticka, för jag måste ju ta av till ärm! Så gör jag några dagar eller veckor, ibland börjar jag till och med på andra projekt. Men rätt vad det var tar jag tag i det och fortsätter och upptäcker att det inte var så farligt i alla fall. Visst är man konstig ibland?

Men nu längtar jag efter att virka. En dam på vårt stickcafé i garnbutiken virkar en kofta i rött, som är väldigt vacker. Den ser inte mycket ut för världen i Dropskatalogen eller på hemsidan, där den är virkat i beige, men i verkligheten är den väldigt vacker. Vi får se vad det blir. Min pappa vill även ha ett par långa strumpor, när han motionscyklar, men jag hittar inget svart strumpgarn på denna årstid. Så jag fortsätter att leta om inte ni har några förslag.

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Här var det mycket på en gång idag. Duktig son som gör sådant tungt jobb, även om det är mot betalning. Jag tar också det försiktigt ute nu, en liten stund bara så vilar jag, men för mig är det ryggen som spökar. Bra att du får dina aha upplevelser och taggar ner innan det är för sent.
Koftan du länkar till är verkligen fin, skulle kunna tänka mig den i vitt.

Birthe sa...

Den bliver så SMUK din olive , skøn farve :-)

Pia sa...

Den bliver rigtig flot. Skønne sommerfarver.

Anna Maria sa...

Känner igen det är med trädgården, stundtals ser man bara det som inte är gjort och ogräset, inte allt det där vackra tulpanerna och påskliljorna till exempel.
Snygg tröja, visst är det roligt att sticka uppifrån och ner!

Janne i Fagerlia sa...

Kjenner godt til den følelsen om å prøve å unngå ting som man gruer seg litt for. Har en del uferdige prosjekter jeg også, som liksom ikke kommer videre, pga. at jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre ting.

Den heklede kåpen fra Drops er kjemplekker. Har vært på nettsiden og sjekket.

Helle : sa...

Hvor bliver den skøn din oliver, fik du en mail fra mig for et stykke tid siden ??

Tigris Predikantan sa...

Sticka ... det är ngt som inte vill sig med mig *ler*!

Madame sa...

Wauw, hvor bliver den smuk - dejlige farver og mønster!
Jeg håber, foråret også er kommet til dig nu, selv om du bor langt mod nord. Klem!