måndag 8 november 2010

En sjal färdig!

Jag har inte stickat en sjal på länge, men nu var det dax av garnet som först var en Moebius sedan en mössa och nu alltså en sjal. Den blev färdig på stickcaféet på Tovikka i kväll. Det finns inget mönster utan det kommer fritt ur hjärtat, stickat och virkat som jag kände för. Det melerade garnet 100% merino spunnet som flamé ursprungligen ifrån Uruguay och det dimgröna ullgarnet är båda ifrån Tradera. Sjalen är rätstickat på stickor nr 8 och kanten är virkat på virknål nr 7. Det är väldigt mjukt och passar bra att ha över axlarna en kulen slappardag inomhus.
På stickcaféet kommer det att erbjudas nålbindning vid några tillfällen innan Jul. En av deltagarna kan detta, så det blir spännande att prova på, undrar om man kan lära sig? Min kompis L-E har provat och är inte positiv, det var väldigt svårt, men jag ger det en chans.
Annars har jag för första gången virkat på en kurs. Jag var illa tvungen, så jag tog fram min virkning, ett litet arbete, annars hade jag somnat. Kursen var inte alls tråkig, tvärtom mycket intressant, handlade om miljöarbete inom företaget, där jag arbetar. Men på eftermiddagarna brukar jag sova eller i alla fall vila, så om jag inte gör något aktivt blir jag så trött. Jag tror, att det var ok, i alla fall bättre än om jag hade somnat!

3 kommentarer:

Handarbete/Pyssel sa...

Trevligt med ett avslutat projekt! Och dessutom en sjal, det passar bra nu i kallare tider!
Sånt skulle nog jag sticka - sjal, fuskolle och liknande, till min nacke som inte tål drag och kyla. MEN nu ska jag göra färdigt påbörjade projekt !!!

Ha en fin vecka!

Eva sa...

Sjalen ser skön ut,fint med den virkade kanten!
Det är riktigt tomt här sen sonsonen for hem,men samtidigt kan jag ju göra som jag vill nu...hahaha!sticka i lugn och ro......

Anni sa...

Har inte tittat in till dig på länge, men tänk som du eldar på mitt sug efter handarbete igen! Jag som stickade och broderade så mycket en gång i tiden och nu inte gör någondera!
Däremot har dottern börjat och eftersom hon behöver en hel del hjälp med olika fackuttryck och olika sorters maskor blir jag förskräckligt sugen jag också... Har en del ofärdigt liggande i skåp och lådor...

Och Syfestivalen, den har jag banne mig saker kvar från, den också!