onsdag 17 november 2010

Vilken present!

Detta kom idag. Härligt, härligt att få paket, speciellt när man inte behöver hämta det någonstans utan det bara ligger där i lådan, när man kommer hem. Jag beställde det hos Great British Yarns. Jag köpte 2 diagramhållare, min kompis L-E ska ha den ena. Vi såg den på Syfestivalen hos Johanne Ländin, som stickade vantar, och blev helt sålda. Garnet är tunt, tunt 1200 m/hg och 80% merino 20% silke. Man kan färga det om man vill.

Just nu stickar jag sockor, en riktigt bra tv-stickning, med flätor utan hjälpsticka. Tekniken lärde jag mig på Syfestivalen, och det är både enkelt och kul. Kan dock rekommendera att sticka flätor i bara enfärgat garn. Mitt är blåmelerad och det är lite svårt att se flätorna, men det är första gången som jag sticker flätor, så det får bli lite hur som helst.

Att göra en förändring, som att öka en timme på min arbetstid framöver, har orsakat många tankar hos mig. Tack för era kommentarer, det behövs lite reflexioner för att man ska vända det hela rätt. När jag gör förändringar så påverkar det inte bara mig utan hela min omgivning, och då känns det tryggt både att kunna skriva om det här, men även ta upp alla funderingar med en terapeut, som jag har sedan jag blev sjuk. Det hjälper att få lite kbt-insikt i livet och eftersom jag är ganska lösnings- och resultatorienterad, så passar den formen av samtalsterapi mig bra.

2 kommentarer:

Ingaredstoka sa...

Vilket härligt garn du beställt! Ser ljuvligt ut!!
Jag tror nog att dina flätor kommer att synas sen iaf. Jag gillar flätor men jag har inte gjort det utan hjälpsticka. Låter spännande!
Diagramhållare låter som en bra investering när man försöker hitta fram bland alla rader ibland.

Tänker på dig när det gäller din arbetsträning. Det är inte helt enkelt men du kommer fixa det om du bara ger dig tid!
Kramar Susanne

Pia sa...

Opskriftholderen er et must at have. Har selv begge str. og ville ikke undvære dem. Garnet ser så blødt og lækkert ud, spændende at se hvad du omdanner det til..