tisdag 23 november 2010

Näää....det har vi inte!

Precis som killen i Lidl-reklamen säger, tycker den är så kul. Men från det ena till det andra: det var just vad vi inte hade, alltså ett trådlöst nätverkskort, så sakerna kunde "prata" med varandra: routern, skrivaren och datorn och därför det fungerade superfint med sladd, men inte utan. Tanken strök förbi som hastigast i söndags, när jag var arg som ett bi, men kollade inte upp det, utan fortsatte att vara arg och fördömma den nya datorn. Jag trodde väl i min enfald att när jag köpte trådlös router och skrivare, så var det även det i datorburken. Och nu har jag inte tid att sitta med det och fixa nätverk, fast jag var i affären igår och fick alldeles gratis någon liten usb-mojäng, som ska göra mitt nätverkskort trådlöst, som plåster på såret som han kallade det.

Det som roar mig mest är ju kanske att helt korkat var jag inte, men ändå lite som inte kollade upp min tanke kring nätverkskortet. Så snart surfar vi alla på fibern, får se om det har betydelse överhuvudtaget för hastigheten. Alla datorer är ju inte nya.

I dag är vädret något mittimellan, det är kallt och stormigt och vi väntar snö, som ska komma söderifrån. Har hört hur eländigt det är i Småland, men än syns inga flingor till. Sonen kommer hem snart och vi ska iväg och sy waldorfdocker hos kompisen L-E, alltid roligt och intressant. Hon har kakelugn, så det är varmt och mysigt där.

I går på brandövningen var det minsann inte varmt trots handskar och extra tröja. Jag såg en av de andra deltagarna som hade en väldigt snygg kavaj med broderat rygg. Det föreställde en mus i både kors- och efterstygn samt paljetter. Det var väldigt snyggt. Såg förresten Böda Camping i går kväll apropos att sonen älskar att sy. Där fanns en karl som broderade, men det sades också i programmet att det inte var vanligt, var på Sonen vänder sig om mot oss föräldrar och säger: Men det är ju jättekul!

2 kommentarer:

Losarinas mor sa...

Du trives :-)

Anonym sa...

Fyy det där med datorstrul känns alltför väl igen =/

Här ska de snart byta leverantör, från Comhem till telia och jag bara bävar för att det ska bli något strul, inget fattar jag ju heller!!

Så fint det där garnet är som du visade lite längre ner. Jag skulle vilja sticka en tröja i ett väldigt tunt garn, helst bomull...få se om jag kan hitta något fint sen. Stickningen ligger lite på hyllan just nu, det är symaskinen som gäller =)

Tänk vilken vinter vi har fått. Det är så fint ute!

Hoppas att det går bra på jobbet och jag tycker att du resonerar helt rätt vad det gäller Fk, ta det i din takt, så tänker jag också med mej själv. Bara du kan veta/känna vad du klarar!

Varm kram till dej och ha de fint i veckan!