måndag 8 november 2010

Syfestivalen!

Härlig avslappning och workshops blev resultatet, ja och lite inköp förstås. Min kompis L-E och jag drog i väg på lördagsmorgonen och var inne på mässan efter halv elva. Vis av erfarenhet ifrån tidigare gånger kring platsbrist gick vi direkt till Stickas workshop och fick prova på Magic loop med Ann-Sofie Granbäck. Vi fick till det efter ett tag, men det var inte helt lätt. Efter detta fick vi tips av Ulf ifrån Sticka om 100% kashmirgarn, och vi fick sällskap av honom till montern. Garnet syns till höger i bild, mörkgrått och är guda-mjukt.

Efter lite monterspaning var det dags att bänka sig igen. Jag valde Johanne Ländin och hennes vackra vantar. Jag fick prova på att rita eget mönster, fick tips om garn, historia och en diagramhållare, som jag nu har beställt härifrån till både L-E och mig, lite spetsgarn åkte också med av bara farten. Jag gick till Säterglänten, innan vi åt lunch, och lät mig inspireras av deras broderier, så det blev broderikit till en liten börs och ett nålbrev i rött och gult. Nålbrev är något romantiskt och väldigt sött för mig, så det ser jag framemot att börja på.

Efter lunchen blev det Stickas workshop igen med Britt-Marie Lind och att lära sig sticka flätor utan hjälpsticka. Jag har aldrig stickat flätor tidigare, så det ska bli kul att omsätta i praxis Innan vi åkte hem vid stängningsdax blev det lite flera inköp till syningen, mönster, klisterspray, blixtlås i olika färger och annat tillbehör. Jag kunde dock gärna ha använt mer tid och gått på fler workshops, men nästa festival är ju redan om 3½ månad.

I dag har jag lagt om min arbetstid till eftermiddag pga. en obligatorisk kurs med jobbet. Jag undrar hur det kommer att kännas eftersom min normala vilotid är mitt på eftermiddagen, det blir intressant. Efteråt blir det kanske stickcafé. Är jag slut efter kursen, så blir det inget.

3 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej
Visst var de en trevlig mässa.
Tycker att de var en bra ide med en bloggträff.
Kanske till nästa festival.

Ha de gott
Eva.

Mia stickar sa...

Ser alla som varit på mässa och drömmer om att en dag kunna fara själv! Anmäler man sig till workshops eller går man dit och hoppas på plats? Du verkar ha haft en bra dag där!

ylva sa...

Jag kunde inte heller vara med på mässan i år , blir väldigt sugen när jag läser om din dag !