tisdag 23 november 2010

Näää....det har vi inte!

Precis som killen i Lidl-reklamen säger, tycker den är så kul. Men från det ena till det andra: det var just vad vi inte hade, alltså ett trådlöst nätverkskort, så sakerna kunde "prata" med varandra: routern, skrivaren och datorn och därför det fungerade superfint med sladd, men inte utan. Tanken strök förbi som hastigast i söndags, när jag var arg som ett bi, men kollade inte upp det, utan fortsatte att vara arg och fördömma den nya datorn. Jag trodde väl i min enfald att när jag köpte trådlös router och skrivare, så var det även det i datorburken. Och nu har jag inte tid att sitta med det och fixa nätverk, fast jag var i affären igår och fick alldeles gratis någon liten usb-mojäng, som ska göra mitt nätverkskort trådlöst, som plåster på såret som han kallade det.

Det som roar mig mest är ju kanske att helt korkat var jag inte, men ändå lite som inte kollade upp min tanke kring nätverkskortet. Så snart surfar vi alla på fibern, får se om det har betydelse överhuvudtaget för hastigheten. Alla datorer är ju inte nya.

I dag är vädret något mittimellan, det är kallt och stormigt och vi väntar snö, som ska komma söderifrån. Har hört hur eländigt det är i Småland, men än syns inga flingor till. Sonen kommer hem snart och vi ska iväg och sy waldorfdocker hos kompisen L-E, alltid roligt och intressant. Hon har kakelugn, så det är varmt och mysigt där.

I går på brandövningen var det minsann inte varmt trots handskar och extra tröja. Jag såg en av de andra deltagarna som hade en väldigt snygg kavaj med broderat rygg. Det föreställde en mus i både kors- och efterstygn samt paljetter. Det var väldigt snyggt. Såg förresten Böda Camping i går kväll apropos att sonen älskar att sy. Där fanns en karl som broderade, men det sades också i programmet att det inte var vanligt, var på Sonen vänder sig om mot oss föräldrar och säger: Men det är ju jättekul!

söndag 21 november 2010

Usch och fyyy och allt.........

Jag är så trött på datorer, trådlös router, trådlös nätverksskrivare och liknande. Äntligen hade man samlat ihop sig, åkt till affären, handlat det man behövde, så närverket hemma kunde bli återupprättat, och så vill det inte. Är det inte utropstecken på det ena, så är det på det andra, så 8 timmar vid knapparna och man kunde inte annat än få Internet på datorn genom en sladd i väggen. Arg var jag som ett bi, men vad hjälper det? Mannen hade legat på golvet och kopplat sladdar och tagit bort, när man skulle gå över till trådlöst, och jag hade tryckt på tangenterna och satt in den ena cd'n efter den andra, men inte sjutton hjälpte det.

Så nu har jag gett upp, i alla fall för i dag, och surfar på adsl tillsammans med ungarna i stället för fibern. Vi har ingen skrivare tillgänglig, den nya som var så fin och svart. Jag kunde i alla fall titta på den fina skärmen med LED och allt, jisses vilka fina bilder på era bloggar med den skärmen. Men det ordnar sig väl så småningom.......får väl gå till affären och få en skriftlig beskrivning eller något liknande.

I morgon är det brandkurs på eftermiddagen på jobbet, så arbetstiden är omlagt, vilket betyder att jag kan sova länge och även barnen, som har studiedag från skolan. Tyvärr händer det också ofta att jag brukar bli så trött, att jag inte orkar med något stickcafé på kvällen. Jag håller igen just nu, måste orka med mig själv, familjen och jobbet. Resten får vänta, stickar lite flätor på sockorna, stickar lite på Citronen och sedan rymmer dagarna inte mera annat än lite motion för min egen del. Jag måste ju ha lite kondis till New York-resan i april.

onsdag 17 november 2010

Vilken present!

Detta kom idag. Härligt, härligt att få paket, speciellt när man inte behöver hämta det någonstans utan det bara ligger där i lådan, när man kommer hem. Jag beställde det hos Great British Yarns. Jag köpte 2 diagramhållare, min kompis L-E ska ha den ena. Vi såg den på Syfestivalen hos Johanne Ländin, som stickade vantar, och blev helt sålda. Garnet är tunt, tunt 1200 m/hg och 80% merino 20% silke. Man kan färga det om man vill.

Just nu stickar jag sockor, en riktigt bra tv-stickning, med flätor utan hjälpsticka. Tekniken lärde jag mig på Syfestivalen, och det är både enkelt och kul. Kan dock rekommendera att sticka flätor i bara enfärgat garn. Mitt är blåmelerad och det är lite svårt att se flätorna, men det är första gången som jag sticker flätor, så det får bli lite hur som helst.

Att göra en förändring, som att öka en timme på min arbetstid framöver, har orsakat många tankar hos mig. Tack för era kommentarer, det behövs lite reflexioner för att man ska vända det hela rätt. När jag gör förändringar så påverkar det inte bara mig utan hela min omgivning, och då känns det tryggt både att kunna skriva om det här, men även ta upp alla funderingar med en terapeut, som jag har sedan jag blev sjuk. Det hjälper att få lite kbt-insikt i livet och eftersom jag är ganska lösnings- och resultatorienterad, så passar den formen av samtalsterapi mig bra.

tisdag 16 november 2010

Hur det än kommer ikring, så....

måste jag hoppa rakt ut i det. Jag måste pröva att jobba längre varje dag, så 1. december ökar jag på med en timme varje dag vilket är lika med 12,5 %. Det känns väldigt läskigt, faktisk något av samma känsla som när jag beslöt mig för att inte gå tillbaka till min arbetsplats utan att gå in i en omplaceringsprocess. Ingen annan har bestämt detta utan det är helt och hållet mitt eget beslut.

Tidigare skulle jag tycka att "hmmrrrffff"......1 timme, vad är en snollig timme varje dag? 1 timme var ju det man lätt knåpade ihop i överarbete varje dag innan jag blev utbrändt, så det känns så futtigt, och enligt Försäkringskassan kan jag inte ens lägga på 1 timme utan där räknar man i 25 - 50 - 75 och 100% vilket betyder 2 timmar för min del. Men just nu har jag räknat bort FK, gör som jag själv vill och vad som är bäst för mig. Jag ska ju leva med mig tills pensionen eller hur?!

tisdag 9 november 2010

Det snöar faktiskt!

De hade varnat för snö, men..men...tänkte jag och tittade ut genom fönstret på jobbet utan att se en ända flinga. Men sedan började det och blåsten tog i, så man for i väg på den öppna parkeringen, när jag skulle hem. Tur att jag och barnen är hemma nu och inte behöver ut något mera i dag. Vi kanske skulle baka lite, brukar göra det på ovädersdagar, eller också blir det bara att sätta sig och sticka i soffan.

måndag 8 november 2010

En sjal färdig!

Jag har inte stickat en sjal på länge, men nu var det dax av garnet som först var en Moebius sedan en mössa och nu alltså en sjal. Den blev färdig på stickcaféet på Tovikka i kväll. Det finns inget mönster utan det kommer fritt ur hjärtat, stickat och virkat som jag kände för. Det melerade garnet 100% merino spunnet som flamé ursprungligen ifrån Uruguay och det dimgröna ullgarnet är båda ifrån Tradera. Sjalen är rätstickat på stickor nr 8 och kanten är virkat på virknål nr 7. Det är väldigt mjukt och passar bra att ha över axlarna en kulen slappardag inomhus.
På stickcaféet kommer det att erbjudas nålbindning vid några tillfällen innan Jul. En av deltagarna kan detta, så det blir spännande att prova på, undrar om man kan lära sig? Min kompis L-E har provat och är inte positiv, det var väldigt svårt, men jag ger det en chans.
Annars har jag för första gången virkat på en kurs. Jag var illa tvungen, så jag tog fram min virkning, ett litet arbete, annars hade jag somnat. Kursen var inte alls tråkig, tvärtom mycket intressant, handlade om miljöarbete inom företaget, där jag arbetar. Men på eftermiddagarna brukar jag sova eller i alla fall vila, så om jag inte gör något aktivt blir jag så trött. Jag tror, att det var ok, i alla fall bättre än om jag hade somnat!

Syfestivalen!

Härlig avslappning och workshops blev resultatet, ja och lite inköp förstås. Min kompis L-E och jag drog i väg på lördagsmorgonen och var inne på mässan efter halv elva. Vis av erfarenhet ifrån tidigare gånger kring platsbrist gick vi direkt till Stickas workshop och fick prova på Magic loop med Ann-Sofie Granbäck. Vi fick till det efter ett tag, men det var inte helt lätt. Efter detta fick vi tips av Ulf ifrån Sticka om 100% kashmirgarn, och vi fick sällskap av honom till montern. Garnet syns till höger i bild, mörkgrått och är guda-mjukt.

Efter lite monterspaning var det dags att bänka sig igen. Jag valde Johanne Ländin och hennes vackra vantar. Jag fick prova på att rita eget mönster, fick tips om garn, historia och en diagramhållare, som jag nu har beställt härifrån till både L-E och mig, lite spetsgarn åkte också med av bara farten. Jag gick till Säterglänten, innan vi åt lunch, och lät mig inspireras av deras broderier, så det blev broderikit till en liten börs och ett nålbrev i rött och gult. Nålbrev är något romantiskt och väldigt sött för mig, så det ser jag framemot att börja på.

Efter lunchen blev det Stickas workshop igen med Britt-Marie Lind och att lära sig sticka flätor utan hjälpsticka. Jag har aldrig stickat flätor tidigare, så det ska bli kul att omsätta i praxis Innan vi åkte hem vid stängningsdax blev det lite flera inköp till syningen, mönster, klisterspray, blixtlås i olika färger och annat tillbehör. Jag kunde dock gärna ha använt mer tid och gått på fler workshops, men nästa festival är ju redan om 3½ månad.

I dag har jag lagt om min arbetstid till eftermiddag pga. en obligatorisk kurs med jobbet. Jag undrar hur det kommer att kännas eftersom min normala vilotid är mitt på eftermiddagen, det blir intressant. Efteråt blir det kanske stickcafé. Är jag slut efter kursen, så blir det inget.

fredag 5 november 2010

Datorns tid är till ända eller om man får ett olivträd att överleva inomhus.....!

Ja, överskriften kan i princip vara vad som helst eftersom livet bjuder på vad som helst nu för tiden. Det är också orsaken till att jag inte har skrivit något på ett tag. Jag eller vi har akut fått rycka ut eller in för att ordna upp saker antingen det gäller en dator som jag måste erkänna snart har gjort sitt, funderingar på om olivträdet har frusit eller kanske livar upp om det står inne, saker kring barnen, min egen trötthet, bara en sådan sak som middag, läger för barnen och mitt i allt har vi varit på hotell! För gjorde vi det inte nu så kanske det skulle dröja ett år tills nästa tillfälle! Det var väldigt skönt, lugn frukost och en himla massa shopping i övrigt.


Hur som helst så har min dator nästan gett upp. Den hålls bara vid liv genom att kasta bort saker hela tiden, så allt är sparat på en extern hårddisk, men det hjälper ju inte i längden. Den är 9-10 år, jag tycker väldigt mycket om den, så jag har svårt att skiljas dvs. åka till affären och köpa en ny. Jag vill inte ha en ny, jag vill att denna ska fungera så som den alltid har gjort, jag orkar inte med beslutet att tänka ut, vad jag ska ha eftersom jag måste ha både dator, nätverksskrivare och en router så alla kan komma åt allt. Jag är ju nöjd som det är, bortsett från att datorn inte fungerar som den ska!!!! Kom med ett bra förslag så köper jag det direkt utan tvekan.


I går var Sonen och jag i trädgården. Det var kanske under protest ifrån hans sida, men frisk luft måste man ha på höstlovet, och han är väldans bra på att gräva upp buskar och klippa ner växter eller "knipsa" som han säger. Så vi jobbade tills det var helt mörkt ute. Hade helt glömt att jag gick runt så i trädgården förr i tiden och donade när det hade blivit mörkt. Ja, förr i tiden var det antingen väldigt tidigt, när alla sov eller väldigt sent i skymningen. Det var alltid så tyst ute då, och det är det faktiskt fortfarande, tyst alltså. Kanske man skulle ta upp det igen?


Bokbeståndet har utökats i veckan. Har varit runt och tittat och inspirerats av era köp, så dessa hittas nu hemma i min hylla. Det ska bli spännande att försöka sig på något av det så småningom.
I morgon blir det Syfestivalen med L-E. Det ska bli workshops, avslappning, titta på nyheter, handla och prata. Skönt med en helt ledig dag utan måsten!