lördag 25 juni 2011

Fortsättning på köket!

Det var kanske däri det låg, det inser jag nu, att det inte fanns någon stopp-knapp tidigare. Kanske en av flera orsaker till att jag blev utbrändt bland annat. Jag jämför renoveringen av köket, som inte håller tidsplanen (Vilken renovering gör det?), som jag har satt upp, med hur jag agerat vid tidigare renoveringar av vårt hus, ganska länge sedan men ändå.
Tidigare skulle jag bara ha kört på, och med det tvingat de som var runt om mig med i samma tempo. Jag har blivit klokare och inser att även "hjälten" måste få vila och framför allt sova för att orka med. Hon måste även få sticka, annars orkar hon inget alls och kanske se en lite sorglig och romantisk film för att må bra. Så det gjorde jag igår! Färgen, den jag brukar använda, täckte bara inte, vilket vi besviket fick konstatera igår morse i äkta dagsljus! Det var bara på med målarstället igen och måla tak, väggar och spraya element ytterligare en gång. Innan middagen målade jag även våra fönster, men sedan fick det räcka, jag var slut!
Mannen hade gjort middag, så jag kunde nöjd sätta mig och njuta den. Senare, när Mannen och Sonen började lägga golv, hittade jag lite ullgarn och började på ett par pulsvarmere. Det var lagom tankeverksamhet till kl. 21 filmen med Dustin Hoffman och Emma Thompson. Sonen fick göra maräng och glasstårta, som vi åt med jordgubbar. Det var en bra Midsommarafton, och det är fortfarande två lediga dagar kvar!

5 kommentarer:

Lavendel sa...

Sikke et arbejde ...husker godt sidste år, da jeg lavede køkken, uha uha!

Rosenvante sa...

Bra gjort. Man behöver ju njuta av vilan också och det är en konst att lära sig koppla av. Jag blir också lätt frustrerad när det inte blir som jag tänkt, men det är bara att inse att man kan inte styra allt.
Ha nu en skön midsommardag och småpyssla lite lagom bara.

Janne i Fagerlia sa...

Vi byttet kjøkken for to år siden, og det var litt av en jobb. Så jeg vet akkurat hvordan dere har det nå. Mye stress og en følelse av at det er rot overalt. Men det blir kjempetrivelig når alt er i orden, og man kan sette seg ned med kaffekoppen og nyte synet av godt utført arbeide. Lurt at du slapper av med håndarbeide innimellom. Jeg er heller ikke så flink til å slappe av, men jobber med saken.

Riktig god helg!

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, det är viktigt att vila och se till att njuta av livet med!
Skönt att läsa att du tar det lugnare nu!
Ta väl hand om dig!

garnlivet sa...

Vad klok du är som sätter dej med stickning och film. Att hitta balansen mellan arbete och avkoppling är en svår konst som jag jobbar mycket med och just nu går det inte särskilt bra men jag hoppas på bättre tider.
Lycka till med nya köket!