fredag 19 september 2008

Bilar!

I går kväll började jag på ett par sockor av ett garn som jag tidigare repat upp, ett Regia garn, men det var inte rätt storlek på stickorna, så jag gav upp. Jag började under programmet "Lyxfällan", måste ha något att göra för att kunna koncentrera mig på TV överhuvudtaget nu för tiden. Apropos "Lyxfällan" så var programmet inte så bra som det brukar vara, hade bl a nya programledare, men det kanske tar sig så småningom? Det är dock för sorgligt att se hur människor har kört sin egen ekonomi i botten, yngre människor dessutom, men alltid kan man lära sig ett och annat på andras olycksalighet. Jag fick mig i alla fall en tankeställare kring bilar! Byt inte bil! Du förlorar otroligt mycket på det, nog för att alla inte gör som personen i programmet, men det är väl allmänt vedertaget att så fort du rullar ut ifrån bilhallen, så har bilen sjunkit i värde.

Själva har vi två bilar i bra skick, dock inte nya, men i alla fall på denna sidan om milleniumskiftet. De är inte omskötta av en verkstad utan Stora Kärleken gör det. Vi har funderat på att byta in dem mot en miljöbil i mellanbilsklassen, vilket skulle innebära en minskning med en bil i hushållet. Dock har vi kommit fram till att det inte är värd det ekonomiskt sett. Bilarna har rent faktiskt inte kostat något särskilt under dessa år, vet så klart inte vad som kommer att hända framöver, men ekonomiskt blir det inte till vår fördel.

Jag tror, att jag ska gå en sväng med städbrillorna i huset, det är dammigt och badrummen behöver ses över efter att Stora Dottern har varit sjuk hela veckan. Läste en gammal Amelia nu på morgonen som handlade om unga kvinnor och städning, att rollorna var ombytta nu. Det var killarna som hade tagit över städningen i hemmet och tjejerna som drällade runt med alla kläder och alskens saker. Vet inte vart jag vill komma med detta egentligen, men "it takes two to tango" alla har ett ansvar att kommunicera och säga hur de vill ha det.

I kväll blir det tacos/nachos/tortillas till middag, vilket - nästan - alltid förekommer på fredagsmenyn. Har någon ett annat förslag så skriv det gärna under kommentarer, ombyte förnöjer även om det är skralt med idéer ifrån min sida.

2 kommentarer:

urmodern sa...

snygga mössor.
Klart sonen ska ha en röd mössa,när han så gärna vill
jag var lika tveksam när min yngste skulle köpa en huvtröja i rött....han är rödhårig,och då tvekade mamma,passar det med rött??
men sen tängte jag ,va sjutton ! vill han så gärna ha den tröjan så varför inte...Det var hans "favvo" tröja o sorgen stor när den blev urvuxen *ler*

Samtal från min trädgård sa...

han har fått sin mössa, men jag tror inte, att han kommer att gå med den, utan det blir nog storasyster, som tar åt sig äran!