måndag 29 september 2008

Stickning i det offentliga rummet!

Så har man än en gång stickat offentligt! Och på "Grönan" av alla ställen! Det blev nedre delen av bakstycket till tidigare nämnda koftan 1-108 i Fabelgarn. Det är ju bara räta, så det är bara att sticka på. Jag hann ungefär halva det stycket under tiden, som jag satt där och stickade. "Grönan" var öppet för anställda ifrån firman där Stora Kärleken arbetar. Vädret var kallt och blåsigt, så jag kunde faktiskt ha behövd halvvantar eller också kunde jag ha gått några varv emellenåt(!), men jag stickade på och satt och funderade på hur människor gör, när de ska gå upp för trapporna i Lustiga Huset! Jag fick ännu en gång en chans att tänka på hur hjärnan är ihopskruvad när man ska röra sig och varför man gör som man gör. Jag kom nu inte fram till något vettigt eftersom det finns lika många stilar att forcera nämnda trappor som det finns människor! Killen i luckan som släppte in människor i Lustiga Huset var snäll eller också var det av säkerhetsmässiga orsaker, antagligen det sista, som gjorde att han ideligen fick stanna trapporna, men roligt hade man när man fick titta på! Jag kan på en gång säga till mitt försvar att jag inte heller kommer upp via de rörliga trapporna. Mitt huvud kan inte tänka så, fast jag förstår hur man ska gå, när jag sitter och tittar på.................

Min sjal har jag kommit en bit längre på, är nu på 5. rutan. Jag ska se, om jag kan få stickat några varv nu på eftermiddagen, eftersom jag måste sticka på den när jag är ensam. Mönster kan jag inte sticka, när jag är ute bland folk, mitt huvud vill ha lugn och ro, om jag ska tänka.

Jag ska på Stickcafé i kväll på Tyllra. Jag har klätt en gammal korg med ett tyg, som det fanns en bit tillövers av ifrån Stora Dotterns rumsrenovering i somras. Jag har sytt ett par fickor till småsaker, så är jag beredd! Det känns bättre att ha det i samma korg/väska än att byta runt. Jag hittade ett par halvvantar/pulsvarmere härhemma, som jag stickade i somras på semestern, som jag ska få hjälp att virka snygga uddkanter på. Det fanns en kvinna förra gången, som sade att det var bara att ta med, så kunde hon visa mig hur jag skulle göra. Jag har inte virkat tidigare, men vill gärna lära mig.

Annars är det stillsamt, Stora Kärleken målade lite på huset igår i fina höstvädret. Huset målades i somras, men oftast var det då även väldigt sent på kvällen, så det fanns lite "helgdagar", som han ville bättre på. Dessutom har vi fått hjälp att sätta upp ett plank av Kära Släkten, det har bara målats en gång, men skulle gärna ha två gånger, så det höll han på med, så länge det fanns färg kvar. Stora Kärleken ville åka och handla mere men Järnia hade bestämmt sig för att gå över till vintertid och stängde kl 15 i stället för 16, och då får man ju stå där och titta in i butiken och inte komma hem med någon färg.........!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej.
Jag håller också på med superkalasjalen.Fast jag är på ruta 2.Känner igen det där med mönster.Får sitta med den på kvällen när barnen har lagt sig.
Jag brukar sticka medans jag väntar på tidningarna som jag delar ut och vi är ju flera som väntar och då stickar jag sockar eller vantar.Ha det bra .Lycka till med sjal och annan stickning
Catharina