onsdag 24 september 2008

Bilder och tankar om sten!


Här kommer lite bilder ifrån min trädgård. Det är fint även på hösten med remonterande rosor, nypon och att sitta på vår lilla uteplats, som mest används för frukostar. Rosen bredvid har jag ingen aning om vad den heter, precis som med mycket annat i min trädgård. Det är inte det som är det viktigaste för mig, utan att det är något jag tycker om.
Jag har flera olika sorters rosor i min trädgård, vissa kommer jag ihåg namnet på och andra inte. Det som är mest konstigt är att jag oftast kommer ihåg varför jag planterade dem och när. Det är mycket i min hjärna som jag förundras över hela dagarna nu för tiden, varför man gör som man gör, säger som man säger i vissa situationer etc. Egentligen är inte rosor min favorit i trädgården utan det är pioner. Jag har kanske lika många av varje, men pionerna är de som fascinerar mig mest. De är stora, lite vräkiga i sin framtoning, blommar en kort tid och sedan längtar man redan till nästa år även om hela sommaren är kvar........! Visst är det konstigt?

En annan sak som jag gillar är sten, en sten kan man titta på hur länge som helst, den ändrar sin yta beroende på om det är sommar eller vinter, soligt eller regnigt. Jag samlar på sten i min trädgård. Gräver jag en rabatt och stöter på en sten, så ska jag absolut ha upp den. Ofta få jag be Stora Kärleken om hjälp eller i bland om det finns ett projekt i trädgården, som Kära Släkten ska hjälpa till med och det ska grävas, så ropar jag jämt: spar alla sten, kasta inget...! Jag brukar placera dem på olika ställen i trädgården, gärna så de får sol på sig och blir varma. Jag går och kollar på mina sten efter ett regn, hur mycket jord eller lera som nu har tvättats av, om de är nyligen uppgrävda. Visst är det konstigt med sten............................

2 kommentarer:

Lena Jansson sa...

Vilka fina stämmningsfulla bilder från er trädgård.
Ett sant nöje att kolla din blogg!!

Många hälsningar
Lena

Samtal från min trädgård sa...

Tack Lena, det betyder mycket att du säger så, du som är proffs på bilder! Kom gärna förbi med din kamera, det finns mycket mera att fota!