måndag 22 september 2008

Det stora varuhuset!

Idag har jag varit på det stora varuhuset (IKEA). Vi behövde 150 olika saker, kanske inte fullt så mycket men det var mera än 80 i alla fall eftersom man inte fick scanna in mera än 80 artiklar själv! Fast när jag sedan kom till 80, så gick det ändå.............! Det var väldigt avstressande att vara där en alldeles vanlig måndag, scanna in varor själv i lugn och ro och packa som man ville. Det blev bl a lys (älskar ljus både med och utan doft), diskborstar (vem kan gå förbi några, när de kostar en femma och är ilgröna?), ny bricka, nya stolsdynor till köket i svart filt med en grå cirkel, så snygga!!, hyllor och krokar till Stora Dotterns rum (som Stora Kärleken har renoverat i sommar), hoppas att det blir mindre saker på golvet även om jag vet att det är en utopi i ett tonårsrum, ramar till Stora Dottern och jag själv, hon ska ha egna bilder i sina, för mig räcker det med fina vykort ifrån stora varuhuset, nytt svart tidningsställ till köket, det gamla höll på att rasa etc. etc. Man kan snabbt bli fattig på det stora varuhuset, samtidigt som man hoppas att det ska bli både finare och mera praktiskt hemmavid.

På uteplatsen på baksidan av vårt hus, har vi en genomgående färg under sommaren, turkos! Trädgårdsmöblerna är mörktgråa, nästan svarta, så därför passar det bra med någon piggare färg typ turkos! Idag hade jag en sådan tur på Fynd på det stora varuhuset att hitta bordstabletter, somrigt randiga även med några turkosa ränder för bara 3:- kr/st, så det blev 12 stycken, enkelt att byta ut eller om vi blir många. Det tyckte jag var ett fynd! Det är nu man ska handla sådana saker om man inte är så beroende av trender.

Idag blev det inte stickat så mycket eller jobbat i trädgården. Jag och Stora Kärleken gick en sväng i trädgården på kvällen, vi har lagt igen några rabatter och gräset har tagit sig fint på dessa ställen. Vi pratade lite om vår nya plan med en badtunna i ett hörn av trädgården i anslutning till terrassen. Som vanligt tror jag att den kommer på plats snart, men Stora Kärleken sade inte vilket år..........! Han har dock redan fått en ritning av mig, så det är bara att börja handla...............................;)))) Lilla Sonen är också eld och lågor över beslutet, han älskar också att bada och basta precis som mamma. Han och jag skulle nog vara födda i Finland där man har en riktig kultur kring bastubad!

3 kommentarer:

Eva sa...

Så trevligt att läsa din blogg!Jag återkommer gärna.
Eva

Samtal från min trädgård sa...

Hej Eva.
Välkommen tillbaka! Kul att du gillade min blogg!

Eva i Halmstad sa...

Hej
Jag håller med Eva , jag kommer tillbaks hit också.
Mycket fina bilder.

Må så gott.
Eva.