måndag 29 mars 2010

Den kommer så sakteliga, våren!

Nu är det nästan snöfritt i min lilla rabatt utanför ytterdörren. I trädgården kommer jag inte in, där finns det fortfarande ett litet Himalaya att bestiga som synes baktill i bilden. Jag hoppas att det försvinner till Påsk. Det droppar i alla fall överallt, men nätterna är kalla. Jag längtar så efter att få kratta, sopa och klippa ner.
Lite ordning har vi fått när vi sorterar våra sopor, som ska till återvinningsstationen. Stora Kärleken har varit och handlat två stora lådor i plast och kartong med hjul under. Plast och kartong är det mest utav. Glas och porslin får plats därunder i våra gamla lådor. Det är så fint och lätthanterligt nu. Måste faktisk säga att vi åker med lika mycket sopor, som det finns i vårt sopkärl, som blir hämtat av renhållningen, det är inte klokt.

Två nya böcker kom till mig i dag. Båda har jag sett på olika bloggar och blev inspirerat, så nu finns de i min bokhylla och kan förgylla min tillvaro.
I går blev menyn, buffé, klar som ska serveras vid Stora Dotterns konfirmation. Min mamma och jag ordnade det per telefon och Stora Dottern godkände nästan allt. Det kommer ju att bli hennes fest, så då är det klart att hon får vara med och bestämma. Min mamma och pappa kommer upp mera än en vecka innan för att hjälpa oss att laga mat och fixa, så vi känner oss väldigt trygga i det.

5 kommentarer:

Call design sa...

Härligt när våren kommer fram med alla färger som vi knappt kan tro att de finns. Böckerna ser ju bara så härliga ut, ger mycket njutning!

Konfirmationsfesten kommer bara bli så bra!

Anna Maria sa...

Javisst är det härligt med våren, snödroppar, krokus och så vidare.

Rosenvante sa...

Du ska se att snart kommer du ut i trädgården också.
Hos oss är det så att vi har mer plast o tidningar än sopor. Vi har sophämtning var 14-dag och vi ställer nästan aldrig ut vårat kärl. Kan bli 1 kg i månaden och det kostar väl ca 1:50. Det är inte det som är dyrt heller det är ju de fasta avgifterna.
Skönt att du ska få hjälp av dina föräldrar med maten.

Astrid sa...

Jeg kan også hjälpe til med mad og andet hvis det bliver nödvendigt. Et planlägningsmöde må vi vel også ha'? Hilsen Astrid

Helle : sa...

Det er så dejligt med foråret kommen.

Dejlige bøger du har fået dig.