söndag 21 mars 2010

Man blir ju tokig!

Så här ser det ut just nu, helt vansinnigt så snön vräker ner och blåser gör det också. så våren kommer på vänt ett tag. Och vi som hade planerat att börja cykla, men det får vänta. Men jag hade åtminstone ett bra stickcafé på Smulan, höll på att virka en kant runt min limegröna långa, långa halsduk, fick prata stickning, stjärntecken och allt annat som kom upp och behövde vändas en gång.

Härhemma har vi passat på att röja ut i några skåp och bokhyllor, och Stora Dottern har röjt i sin garderob, så nu står det både ica-kassar och svarta sopsäckar och väntar på transport till Pingstkyrkans loppis. Det känns väldigt fritt och ledigt, när man har gjort det. Då är skåpen ordnade på något sätt, mycket lättare att vårstäda sedan, när det nu blir. Varför röja just nu? Egentligen började vi förrut, men det fortsatte inte, så nu tog vi tag igen efter att jag hade lyssnat på Lotta Bromée på radion här i veckan, där hon hade besök av en "röjarexpert", alltså en person som hade som yrke att hjälpa folk att röja upp och sortera ut. Hon sade, att man bara skulle spara det, som man ville betala frakt för, om man skulle åka utomlands, och att folk i allmänhet hade två tredjedelar för mycket saker. Så sätt i gång och röj nu och lämna till välgörenhet, så de får in lite pengar på de saker, som du inte använder.

I morgon är det "dockkurs" härhemma hos mig, får se om snön håller i sig, då kommer väl ingen, men annars blir det ännu en trevlig kväll.

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilket väder ni har.
Här har det regnat idag och nu blåser det ordentligt.
Berättade för min gubbe vad du skrivit om vad man skulle spara. Han såg helt förstörd ut, han tillhör de där spararna. Vilket är hur jobbigt som helst.

nynne sa...

hold da op et vejr i er ramt af

Nette sa...

Og du har lige billedliggjort at sneen er ved at forsvinde.
Hold da op... De cykler må nok vente lidt endnu. :/

kristina sa...

Fy! Nu vill man verkligen inte ha snö igen! Stackars er!

Mia stickar sa...

Här uppe har vi ju vinter ett tag till så det är inte ovanligt med snö! Igårkväll när jag körde hem var det -14 grader, längtar efter värme! Tack för tipset om vad man ska spara, det ska jag tänka på!

Madame sa...

Dit billede ligner jo et julepostkort - men det er en forkert årstid :-) Jeg håber, I snart får cykelvejr, for jeg ved, hvor meget man længes efter at komme ud i foråret.

Strikkeheksen sa...

Det er da næsten ikke til at bære - jeg krydser fingre for, at det er hurtigt væk igen, så foråret kan nå frem til jer :-)

Anonym sa...

Nej usch och fy för snö, nu räcker det banne mej!!

Vad mycket snö ni har kvar, jag tittade på bilderna från i lördags...

Skickar över lite solstrålar till er

Kramis

Mona sa...

Så där såg det ut hos oss också igår kväll. Men annars ser det ut som ni har mycket mindre snö än vad vi har. Mina blombänkar är ännu täckta av 60-70 cm snö...

Tusen tack för att du tittat in på min blogg och kommenterat!

Njut i din trädgård sa...

Otroligt läcker bild av ett ganska jobbigt väder just nu...