lördag 20 mars 2010

Snön försvinner!

Det droppar och bara från i morse och tills nu har halva snön försvunnit. Något bra ska det väl vara med fjärrvärme, gräset synes i alla fall mitt genom trädgården, så där ska jag kanske ha köksträdgården sedan.

De sådda växterna har växt som sjutton, lite oro har jag över vad jag ska göra med dem, har ju inget växthus. Men kommer tid, kommer råd. Längst bak är det majs och sedan squash. Andra lådan ifrån höger är olika sorters tomater, så nog blir det något i alla fall om jag kommer ihåg att skola om och allt man måste göra.

Själv slutade jag på min arbetsträningsplats/vikariat i går och på måndag börjar nya tjänsten inom samma företag, men på en annan enhet. Jag hade bakat toscalängder och fick en blomma av dem. Jag blev jätterörd, men klarade ändå av att säga lite gran över hur tacksam jag varit över att få vara där. Även om det har gått upp och ner för mig, har personerna där visat hur det också kan vara på en arbetsplats i positiv mening, och vilket tempo som man också kan ha och ändå göra ett bra jobb.

Nu ser jag framemot att få börja på det nya stället, var där i onsdags och hälsade på, fick veta lite om arbetsplatsen, om arbetskollegorna, fick parkeringstillstånd, fyllde i papper för passérkort och tittade lite på det nya dataprogrammet, som jag kommer att jobba i. Jag tror att det kommer att bli bra. Det är positivt ur den aspekten att jag har svårt att se, att det kommer arbetstoppar lika dem på mitt gamla jobb, där jag blev sjuk. Det ligger ännu närmare hem än mitt gamla arbete, så jag får vara kvar i Lilla Staden och slippa pendla och enligt utsago så arbetar de mycket för att man ska må bra och även ha flexibla arbetstider.

Kring barnen så börjar det rulla igen. Tyvärr är det fortfarande mycket kring Lilla Sonen, jag undrar om det alltid ska vara så vid rektorsbyte och resursbyte, och jag undrar varför vår energi ska påverkas så mycket av det.

Kring mobbingen har det varit en upptrappning, men det ligger lågt nu, och vi ska ha ett möte här i veckan. Om jag så ska ställa mig på bordet och skrika, så måste de förstå att det är nolltolerans som gäller nu. Det som är positivt är att Lilla Sonen har blivit peppat av sin syster att ge igen. Det känns så konstigt att skriva så, helt fel faktiskt. Här har vi som föräldrar alltid sagt åt våra barn att inte göra så, att alltid vara snälla, att alltid gå till en vuxen och bla, bla, bla........men det hjälper ju inte i dagens skola, tyvärr. När inte skolan trots påtryckningar ifrån oss som föräldrar kan göra det rätta, när inte det hjälper att vi ringer till mobbarens föräldrar flera gånger, när inte det hjälper att vi närvarar i klassen, när inte det hjälper med mail och telefonsamtal och möten, när inte det hjälper att gå direkt till skolan när det har hänt och skrika och gorma i lärarrummet så får man tyvärr uppmana ens egen unge till att bli tuffare och säga ifrån på ett sätt som man inte gillar, men som kanske hjälper.

5 kommentarer:

Astrid sa...

Visst är det skönt att snön är på väg bort!
Jag hade ett växthus före den här vintern. Nu har jag resterna av ett, det klarade inte snömängden utan kraschade totalt. Jag blir sugen på att sätta frön igen när jag läser om dina tomatplantor.
Hoppas det kommer att funka för dig med jobbet och med sonen.

Janne i Fagerlia sa...

Så flott at du skal starte i no jobb. Mange ganger kan miljøskifte være svært positivt. Trist å høre om mobbingen. Mitt tantebarn ble mobbet mye på skolen, og måtte faktisk skifte skole flere ganger. Hun ble mobbet fordi hun var så tynn. I hennes klasse var flere av de andre jentene litt overvektige, og det var kanskje misunnelse som utløste mobbingen. Hun greide aldri å fullføre sin videregående utdannelse på grunn av dette. Nå er hun snart nitten år og er en ganske ettrtraktet modell i flere land. Så for henne har det heldigvis gått bra likevel.

Karin Grøn sa...

ja- hurra sneen forsvinder også med lynfart her og det mærkelige er at under sneen har løgplanterne vokset som de plejer, så når sneen forsvinder, så står der 15 cm høje fint udsprungne vintergækker eranthis og krokus- det ser mildest talt underligt ud.
Jeg håber I får styr på mobningen- det er enerverende og forfærdeligt opslidende med møder og snakke og intet der hjælper.
Tillykke med dig nye job. Det glæder mig at det i det mindste lykkes for dig. Held og lykke med det.

Carina sa...

Ohhh tänk att få börja ett nytt jobb och känna så mycket positivt som du tycks göra just nu. Det skulle jag också vilja/behöva göra.

Jag önskar dig all lycka på ditt nya jobb och så förståss att allt med barnen också löser sig.

Manna sa...

Tillykke med dit nye job og held og lykke til.
Her er der ikke ret meget sne tilbage, og i morgen skulle det blive 13 grader. Dejligt, at kunne se alle løgvæksterne, der blev sat i efteråret. det er en skøn tid, vi går i møde

En god søndag aften til dig