fredag 5 mars 2010

Det borde vända nu..............

Eller vad tror ni, som tittar på dessa kort tagna runt vårt hus fast inifrån? I dag är vädret fint, blå himmel, luften är alldeles mjuk, solen skiner, men i går och dess förinnan snöade det nästan i ett. Skyffla snö har jag blivit bra på och trött på, fast Stora Kärleken och jag turas om det.

Jag tänker på alla mina julrosor, som jag brukar njuta av så här års, men de finns väl därunder och mår bra? Alla blomlökar, som vi satta sent i höstas, när får jag se dem? Jag längtar efter lite färg, lite takdropp, att kratta gräsmattan, sopa plattorna, fixa med trädgården, klippa ner.........Fast det verkar ha långa utsikter. Köpa något vågar man ju inte heller, det går inte att sätta ner något i den snön, fast det säkert inte är fruset under.

Mina pelargoner i förrådet har jag inte tittat på ännu. De har blivit vattnade emellanåt, så det är spännande, vilka som klarat sig. Jag vet inte riktigt, hur jag ska börja, eller hur återhållsam jag måste vara med inköp i år, eftersom vi inte kommer att kunna ha plats för allt inomhus pga. Stora Dotterns konfirmation Kanske man skulle inkräkta lite på Stora Kärlekens förråd och arbetsbänk och be om extra ljus därute 16 timmar om dagen? Då måste det ju växa så det knakar?

7 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Åh ja, vi TRÆNGER til forår - helt sikkert :-)

Jeg krydser fingre for, at alle dine dejlige planter bare hygger sig lunt og godt under sneen - og håber, du snart får dem at se :-)

nynne sa...

sikke meget sne - det som om man ikke rigtig orker det længere. Her har der været frost hele dagen, men også sol.

Helle : sa...

Ja det kunne være skønt snart at få lidt forår - føj hvor vi trænger til det!

Helle : sa...

Ja det kunne være skønt snart at få lidt forår - føj hvor vi trænger til det!

Rosenvante sa...

Tror nog vi alla känner likadant. Tänk s å vi längtade efter snö innan jul och alla som blev så glada när vi äntligen fick. Men det här evigt snöande tar på krafterna. Vi är väl klara med vintern nu och vill ha lite skön vår och som du skriver lite sköna färger att titta på ute i trädgården. Men idag är det så vackert ute så då kan det få fortsätta så här, bara det inte snöar igen.

Gitte sa...

Også en der trænger til forår her! - Det hjælper på det med sol og blå himmel i denne uge, men der har været ned til minus 15 grader i DK de sidste par nætter.

Næste uge skulle blive bedre med op til plus 4 ;-)

ylva sa...

Jag längtar också ! fast idag så har jag suttit ute runt husknuten och lyssnat på fåglarna och droppet från taken med en kopp kaffe. Massor med snö men med en sol som värmer ! Underbart. Vad festligt ditt bord såg ut, som en jättestor kockosboll. Den skulle jag haft till kaffet :-).....
Kram Y.