lördag 6 mars 2010

Säsongen börjar nu........

Även om det är kallt ute, så droppar det ifrån taken, solen skiner, himlen är blå och jag har varit och handlat trädgårdsböcker på rean och en enkelt trädgårdstidning, så man kan bli lite inspirerad.

Vi har även avverkat några loppisar med lite fynd. Först åkte vi utanför Lilla Staden och var på två loppisar. Där fick jag en ölkorg med hem, det var i alla fall vad mannen kallade den. Man kunde bära öl i den på sommaren. Den var av trä, väldigt ful, men nu är den tvättat, sedan ska jag måla den med någon vit färg, ev. skriva lite text på sidan och ha kryddor i den utomhus på sommaren. Det kan väl 10 kr vara värd?

På loppisen i stan fick jag ett broderikit (10 kr), två påsar garn (45 kr), en bit tyg (10 kr) och två skyttlar (40 kr) med hem. Stora Dottern handlade halsband och pocketböcker. På en annan loppis köpte hon flera halsband och jag handlade 5 dricksglas för 20 kr.

Tyget ska bli något i lapptäcksväg, det bruna garnet blir säkert en sjal/halsduk, vet inte alls vad det är för kvalitet. Det vita/beiga garnet tror jag ska bli en väska, som jag virkar, det var i alla fall tanken som kom, när jag såg det.

Allt i allt en kul dag. I morgon kommer jag till min passion Vasaloppet, det går inte att förklara varför, men jag älskar folkliga evenemang Om jag annars kommer mig för ska jag nog bejaka det och bli en sådan frivillig blåbärssoppalangare något år, bara för känslan.

10 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej
Fina fynd du gjort.
Vi har som tradition en jättefrukost framför Tv när de är dags för Vasaloppsstart, sä mysigt.

Må väl
Eva

Madame sa...

Jeg gætter på, at loppisar er loppemarkeder? Sikke fine fund du har gjort - jeg elsker selv loppemarkeder, og i begyndelsen af april begynder det første her, i Holte.

Ha' en rigtig god weekend!

Unknown sa...

Hej! Nej ingen särskild ansökan för flexibelt sportlov, utan man anmäler sitt intresse för antingen v 9, 10 eller 11 också vips så får man den vecka man önskar. Det är kalasbra! Framför allt så är det lugnare i skolan när barnen går olika veckor, samt att det är billigare och mindre kallt vecka 10 och 11 i fjällen,;o)

Sara sa...

Det är skoj att fynda på loppisar. Jag gillar också att kolla på vasaloppet. Den har någon speciell charm och man blir sittande framför tvn hela förmiddagen. Kanske charmen kommer för att loppet är i mina hemtrakter.

Lavendel sa...

Neeej, sikke fine fund, du har gjort! Ja, nu er der ikke længe til vi skal ud og rive i jorden, glææder mig!

Carina sa...

Mannen och jag var ute på en långpromenad idag. Det fanns redan lite vårblommor på gång i en grässlänt. Ska bli bl a påskliljor. Så du har helt rätt, det kommer att bli sommar i år också.

May Anna sa...

Øj-øj, så mange fine lopperier, du er kommet hjem med, og du har allerede planlagt,hvad du skal lave af materialerne. Godt at have mål.
Her har solen skinnet hele dagen,så sneen er næsten væk. jeg længes også efter at komme ud og kradse i jorden

Rosenvante sa...

Vilka fynd du gjort.
Tänk jag kommer ihåg att du skrev om Vasaloppet förra året också. Hoppas du får njuta framför tvn i lugn och ro i morgon.

Carina sa...

Sitter och tittar på Vasaloppet och kollar Bloggar samtidigt. Hittade din och den var trevlig så jag kommer att titta in flera gånger. Det är verkligen kul att springa på loppisar och vilka fynd du har gjort,tyget gillade jag och det skulle verkligen passa till något slags lapptäcke.
Ha en bra dag
Cina

Call design sa...

Du har något att hämta på min blogg!