lördag 18 oktober 2008

Amazon.com

Äntligen har mina böcker kommit som jag beställde, i juli tror jag att det var. Dessa blev det denna gång:
"The prayer shawl companion" av Bristow och cole-Galo
"Folkshawls" av Cheryl Oberle
"Knit along with Debbie Macomber: Friendship Shawls"
Inte för att Amazon.com är långsamma utan för att ordern skulle vänta in en bok, som först gavs ut i september. Alla 3 handlar om sjalar, som jag hoppas att jag ska kunna sticka några av så småningom. Det är nog ett behov med sjalar hos mig som har återuppstått. När jag i början av mitt liv i Sverige arbetade hos Antroposoferna i Järna, båda på en gård för barn/ungdom med autism/utvecklingsstörning och senare i praktik på deras sjukhus Vidarkliniken, så gick jag mycket med klänningar och just sjalar/stora halsdukar. Jag har inte gjort det sedan, passar liksom inte med en stor rosa klänning i bomullstyg på ett administrativt kontor (!), men nu när livet har tagit en annan vändning kan jag återkomma till det som jag en gång gillade.

Jag har insett att, och speciellt efter att ha tittat och lyssnat på ett inslag i Gomorron tv nu i veckan (och självklart beställt boken!), där det sägs att man kan sticka allt bara man kan sticka räta och aviga maskor, det beror bara på ens eget tålamod och koncentration. Som ni vet håller jag bl.a. på med SuperKarla-sjalen, jag har kommit till ruta nr 9 och det är så spännande! Det går inte fort men det är spännande, som gymnastik för min hjärna, som behöver tränas upp i väldigt små doser. Och där kommer 25 maskor och 50 varv i precis lagom dos för mig. Jag kan koncentrera mig i små doser, om det är tyst omkring mig och jag inte distraheras utav annat. Bara det är ett framsteg i rätt riktning och gör mig mycket glad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Tjuvkikar på din KArla .JAg är bara på ruta 3 så jag kan ju se lite hur det blir sen.Lycka till med sjalen.
Hälsningar
Catharina i Svensbyn

Samtal från min trädgård sa...

Tack för kommentaren. Det är som sagt jätteroligt och jag som aldrig har stickat mönster tidigare. Men "bakar" man ner det till att det bara är räta och aviga maskor, så blir det mycket enklare!