söndag 5 april 2009

En stilla söndag!

Det behöver jag efter att ha varit på Syfestival i går. Jag var i väg med en stickkompis, och vi hade en väldigt trevlig dag med massor av handla, känna på allt garn och alla tyger, få förklarat både det ena och det andra av trevliga utställare, som väldigt gärna ville sälja och inte att förglömma en trevlig lunch.

Jag handlade garner hos Lienes, kid mohair och effektgarner till sjalar, stränggarn av en vävfirma till att virka sittdynor av, två sjalsnålar hos Nysta, två böcker om nålbindning och tvåändsstickning, nålbindningsnål och band hos Sätergläntan och ett vant-kit hos Britts butik.

Jag tyckte, att Syfestivalen var lite tom, det var inte så mycket folk, som i höstas, lätt att få parkering. men vissa saker var redan slut hos vissa försäljare. Vad kan vi lära oss av detta? Att vill du gå och och titta i lugn och ro, gå en lördag, vill du vara säker på att kunna köpa det du vill, gå en en fredag! Undrar hur det blir om du går en söndag??!! Det som var positivt sedan i höstas var maten, enkelt att köpa mat och lätt att få en sittplats.

Jag var väldigt intresserad utav att få lite kunskap om att spinna eget garn, det fick jag i Stickas egen monter, men trots det följde ingen slända eller ull med hem. Jag var också intresserad både utav lapptäckeriet/quiltmakeriet, men något start-kit följde inte med hem heller och utav att göra smycken av pärlor, men det blev inget där heller. Det finns flera festivaler och så finns allt ju på nätet numera, så det är bara att gå till utställarförteckningen och leta reda på det.

Allt i allt en bra festival, som kröntes med ett stickcafé i dag på En liten smula. Vi var 4 deltagare, där 3 hade varit på Syfestivalen, så det blev lite prat om det, beundrande utav ett vackert inköpt garn ifrån Färgkraft och inte att förglömma mycket stickat/virkat och intag av goda kakor.

Ha' en fortsatt god söndag.

17 kommentarer:

Mia stickar sa...

Nån gång kanske också jag kan gå på syfestival, verkar så spännande!

Helle : sa...

Sikke mange dejlige ting du har fået købt dig, glæder mig til at se hvad du får lavet af det. Også en fortsat god søndag til dig. Jeg tror at alle folk er ude i det skønne vejr i dag. ;-)

Susilull sa...

Låter som en härligt inspirerande dag, och inte kom du hem tomhänt heller! Såg ett filminslag på Syfestivalens hemsida, det var kön i väntan på öppnandet på fredagen, då var det gott om folk verkade det som...
Skall bli kul att Syfestivalen kommer till västra Sverige till hösten (Borås), måste försöka komma dit!

Ha det gott!!

X-blog sa...

Låter härligt med en syfestival!
Läste i förra kommentaren här att det är i Borås till hösten, då är det inte helt omöjligt för mig att åka =)

Ha det gott!

Karin Grøn sa...

Sikke dejlige ting du har fået købt. Det bliver spændende at se hvad det nålebinding skal bruges til.

ylva sa...

Tänk att vi var där samma dag... det är lite häftig känsla att man inte vet hur alla bloggare ser ut men man kan vara ganska så säker på att alla är där.Jag har också tagit det coolt idag man blir lite matt av alla intryck.

Assishantverk sa...

Jag var också på Syfestivalen i lördags. Håller verkligen med dig om maten. Det var första gången jag var i Kista och jag tycker att det var mycket sidigare både att få mat och att hitta sittplatser än det har varit på Sollentuna. Jag köpte lite garn och stämplar. Ska visa på min blogg sedan
Assi

Signe sa...

Man får absolut sticka på retreat. Egentligen får man väl göra precis som man vill bara man inte stör någon annan. Sen är det ju upp till en själv att stänga av mobil etc. för att ge sig själv chansen att vara ostörd. Att sticka kan ju vara ett bra sätt att samla tankarna, men skulle man känna att det får en att tappa fokus så kanske man skall låta bli. Det får man ju helt bestämma själv.

Astrid sa...

Hej!
Jag hade också med garner och annat hem från syfestivalen. Har inte fotat det än. Måste liksom smälta allt först..
Trevligt att "bloggträffa" en till som älskar stenar!

Madame sa...

Det lyder dejligt med dine indkøb! Og en syfestival er en rigtig spændende idé!

Ha' en god dag, her skinner solen fra en skyfri himmel, men det er iskoldt :)

teresa sa...

Härligt helg. Precis sånt man behöver, JÄMT.

Strikkeheksen sa...

Åh ja, der kommer jo altid en festival til, men jeg synes nu også, du fik et ganske godt udbytte med hjem ;-)

Eva i Stäket sa...

Tänk att du upplevde Syfestivalen som lite tom i lördags!Jag hade då väldigt mycket kunder runt min monter och fullt upp under många timmar. Fredagen var lite lugnare, men söndagen var som vanligt lugnast. Jag tror att många åkte kommunalt till mässan eftersom det var ett sådant parkeringskaos under höstens mässa och dessutom hade mässan en extra parkering denna gång. Att mässan upplevdes som luftig eller tom kan också bero på att gångarna var bredare nu än i höstas. Man hade spridit ut oss utställare över betydligt större yta för att det skulle kännas bättre för besökarna. Det var också många fler matställen och massor av fler sittplatser och det verkar ju ha räckt till i år, även på lördagen som hade flest besökare. Alla dessa förändringar beror på alla klagomål som kom in efter höstens Syfestival. Man har alltså lyssnat på sina besökare!
Det verkar som om de flesta besökare är nöjda med denna version av Syfestivalen och som utställare är jag det också.

Pia sa...

Vilken underbar skörd!!

Ninni sa...

Härligt med Syfestival och så många nya garner och nya kunskaper :)

Garntrollet sa...

Låter som en härlig dag! Fin-fina inköp!

Själv klarar jag inte av folkmassor, så jag har aldrig varit på Syfestivalen. Föredrar naturen... om jag bara kunde bli frisk!

Karin sa...

Jag var också där. Det var ju jättekul :-) Jag lärde mig krokning som är superkul. Håller på med det nust nu.