måndag 27 april 2009

Kirskål, kärsrot....(skvalderkål)!

Hur blir man av med det? Jag är farligt nära att spruta över allt med Round Up, men det är ju helgerån i min trädgård, där vi helst inte använder sådana saker. Vad ska jag göra? Det blir mer och mer för varje år. Ska man ta bort det, när det är smått, eller ska man vänta tills det har vuxit sig stort och frodigt? Jag har prövat båda sätten, och inget tar bort det i den mån jag vill.

Just nu ser jag kirskålen väldigt bra, jorden är fortfarande i startgroparna, men vissa växter har växt 10 cm bara över helgen, så det är dax att även tänka på borttagning av oönskade växter. Jag behöver någonting nytt, ett nytt förslag. Så hur gör ni?

I dag har jag huvudsakligen haft 3 sysslor :
  1. tandvärk
  2. mindfulness
  3. stickcafé
Jag föredrar ju klart den sista som var på Tyllra. Vi trodde, att det skulle vara sista gången för säsongen, men det blir två gånger till i jämna veckor under maj och ev. ett café på marknadsafton den 29/5. Det blir underbart.

Min mindfulness går långsamt, men vi ska ju vara i nuet.......... Vi har kommit till yoga-biten, och jag är helt klart ingen yogamänniska utan mycket mera en meditations- och andningsmänniska. Men det som är svårt stärker en, säger min lärare, så vi får väl hoppas, att den stående yogan passar mig bättre än den liggande. Det ända jag kan säga är, att en hård pinnstol är en klar fördel, om man har tendens att somna.

Och sedan tandvärk, ingen höjdare, absolut inget jag längtar efter, men inte desto mindre det som har präglat hela min dag. Tyvärr ringde tandläkaren tillbaka, när jag var på mindfulness, och när jag var klar, hade de stängt, så jag får ringa i morgon. Lite alvedon hjälper ju alltid så länge. Men jag vill ha det klart fort, vi ska ju åka till Danmark nästa vecka.

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Oj, din stackare. Vilket elände. Tandvärk är nog något av det värsta jag vet. För det för ju med sig ett förhatligt tandläkarbesök. (jag avskyr min tandläkare) Sen det där ogräset som du har, inte för att jag vet vad det är. Jag har också något som jag avskyr, ser nästan ut som murgröneblad och blir långa rankor. De är överallt i min gräsmatta och växer in i rabatterna. Hur som helst hoppas jag det ordnar sig för dig med tandvärken så du slipper eländet snarats.

Mia stickar sa...

oj oj oj, allt mitt medlidande! Tandvärk vilket elände. Både lida av det och sen veta att man måste till tandläkaren! Hoppas du får tid och att det går bra!

Blipp sa...

Näääj ingen roundup någonstans! Vidriga monsanto. Rensa lite och njut av växtkraften!
Lycka till hos tandläkgaren, bra tillfälle att öva mindfullness! hejhej

Wicke sa...

Hej, jag är jättenyfiken på Mindfulness och ska nog hoppa på en sån´kurs tror jag. Läser ni "Mindfulness i vardagen"? eller någon annan litteratur?

Wicke sa...

Förlåt.. glömde din tandvärk. Stackars dig,hoppas tanden går att få bra igen. Förresten, kan du inte byta tandläkare?
Om du nu hatar honom / henne menar jag.

Strikkeheksen sa...

Spis det ;-) Det er en pokkers vitaminrig vækst - ellers er der ikke andet at gøre end at få rødderne op og de har jo pokkers lange udløbere og knækker let, så det er ikke helt nemt at slippe af med, men det er lykkedes for mig et par steder i haven ved ihærdig og gentagen indsats :-)

Rigtig god bedring - tandpine er ikke sådan at spøge med!

kludemutter sa...

Det skulle være så sundt ;)
Håber snart tandpinen er væk igen ;)
Yt.

Manna sa...

Den pokkers skvalderkål har jeg også at kæmpe med i min nye have. Skal nok få bugt med den ved ihærdig "Rodbehandling".
Stakkels dig, ondt i tanden er modbydeligt. God bedring

Mette Lykke sa...

Stakkels dig ikke nok med du har skvadderkål så har du også tandpine.
Jeg har har vrøvl med en tand og haft ondt i en uge.. Skvadderkål har jeg hele tiden.
God bedring..

Elisabeth sa...

Här är en till med tandvärk... och jag som har tandläkarskräck!! Men det är bara att bita i det sura äpplet, och beställa tid!

Ville också tacka... mycket... för dina ord av stöd och pepp! Sådant bär genom vilken snårskog som helst... tack snälla!

Varm kram...