onsdag 29 april 2009

Bättre har det blivit!

Men värken är inte helt borta ännu, och inte fanns det någon ond tand heller. Det ligger nämligen till, så att jag gnisslar tänder, vilket jag alltid gjort, men även pressar tänderna ihop, alltså biter hårt i hop både när jag sover och säkert också under vaken tid, utan att jag tänker på det. Detta kan ha många orsaker, men ett är nästan säkert: jag har börjat arbetsträna, och det har funnits en del möten på sistone både kring mina barn och kring mig, och antingen man vill eller ej, så påverkar det säkert mycket mera än man tror. Jag är i alla fall röntgat på kors och tvärs, och jag har inga hål eller liknande. Så nu är det bara att låta bli att bita i hop, så ska det bli bättre. Jag har i övrigt världens snällaste tandläkare, och hans fru sköter receptionen, så man känner sig otroligt omhändertagen, så fort man träder in genom dörren.

Mindfulnessen rullar på, vi har ingen bok att läsa, som Wicke undrade, utan det är papper och CD skivor. Det är mera intensivt nu med övningar 3-4 gånger dagligen, som man ska försöka komma i håg. Nu har vi stående yoga istället för liggande, men det är fortfarande inte jag. Jag gillar meditationen bäst, även om jag måste sitta på en pinnstol för att inte somna. Vi över även något som kallas för Andrum. Det är en kort, runt 3 minuters, meditation, som du ska kunna använda vart som helst. Jag har redan använt den i vardagen både i går och i dag. I går var det först hemma, när jag blev stressad över en sak, och sedan i tandläkarstolen. Det fungerade faktiskt. I dag var det i en paus under ett utbildningstillfälle i min arbetsträning, jag började bli trött, det var en lång utbildning för mig, 2 timmar, men lilla Andrummet gjorde, att jag blev pigg igen. Så ni som har funderingar, kolla upp mindfulness, hitta en bra lärare och börja. Men inse att det kräver en del tid.

Gör man tråkiga saker så som tandläkaren, så ska man också göra roliga saker så som Malsta kyrkliga syförening. Vi samlades i går kväll för en liten månadsträff, Tant Grön var värdinna, goda smörgåsar och en syndigt god chokladkaka serverades, och som vi pratade. Det är så intressant, och jag mår så bra av att umgås med dessa genomtrygga människor, som har sin förankring just där de står. Man kan prata om det mesta, och alla har något att tillföra.

Jag har tidigare pratat om syföreningens projekt, Malstatapeten. Jag tycker inte, att jag kan brodera, men nu i går kväll blev jag övertalat, så jag ska i alla fall göra ett försök på linne med ullgarn och lite lin. Enligt Tant Grön, som är upphovskvinna till projektet, så är det som att måla med en pensel. Mitt motiv blir Degarögård, där Stora Kärleken hade sin Corvette stående en gång för länge sedan i ett av uthusen. Bilen finns dock inte längre i vår ägo.

Kvällen kommer att ägnas åt hästar. Stora Dottern ska på lektion, och mamma följer med och tittar och berömmer. Sedan kan jag åka hem, för Stora Dottern vill alltid stanna länge och prata med kompisar. Pappa får hämta, när han ändå ska hämta Lilla Sonen på scouterna, sedan får de sitta i bilen ock gnälla över hästlukten.......

9 kommentarer:

Blipp sa...

Jag har ätit upp två stycken bettskenor, krasch, krasch men sedan fick jag lära mig att ligga i sängen innan jag skall sova och gaaapa så stort jag kan i minst en minut, gärna tre minuter, det går inte att spänna käkmusklerna när man gapar, och det hjälper, tuggar mindre och pressar mindre på de stackars nedmalda tänder som finns kvar, ett tecken är att det inte länge gör ont i örat när jag vaknar, betyder att jag spänner mig mindre, prova får du se!

Mia stickar sa...

Jag köpte en spikmatta för mina spänningar bak i axlarna, och oj vad förvånad jag blev, jag började sova som aldrig har haft någon god sömn. Nu kan jag ibland sova en hel natt och om jag vaknar somnar jag om igen. De säger också att det är bra för spänningar i käkarna. Man lägger kinden emot en stund. Spikmattan är värd varje krona!

Rosenvante sa...

Jag har också en bitskena. Men jag använder den inte längre. Jisses, inte kommer jag ihåg var jag lagt den när jag behöver den så det blir onda käkar då. Ska nog göra som Mia, köpa spikmatta, den verkar ju bra för det mesta.
Menar du att lilla sonen och pappan inte gillar hästlukt???? Något av det godaste man kan lukta. :)
Ha en riktigt härlig Valborg och sy lugnt.

Wicke sa...

Tack, då vet jag. Låter ju jättebra det där.
Hoppar nog på en kurs som sagt. Behöver stilla ner mig lite..

Astrid sa...

Ibland undrar man om det sitter i kvinnans gener att bita ihop.
Att spinna med slända känns lagom att börja med, för mig ialla fall. Då hinner man känna om det är nåt att satsa på innan man köper en dyr spinnrock. Sländan jag köpte på mässan kostade inte så mycket. Nånstans mellan 100 o 200 kr, minns inte exakt.

ylva sa...

Hej ! Jag ville bara titta in och önska en trevlig Valborg! Hoppas att solen lyser på dig också !!!

Karin Berg sa...

jag har haft en bettskena, som tyvärr försvann i flytten. Spikmattan är ngt jag funderar på. Juast nu så är min avkoppling just stickning.

tantstickan sa...

Bettskena kan förändra tillvaron totalt, och i ett längre perspektiv kan den vara värd varenda krona genom att man inte "biter" sönder tänderna...

Så vacker den blå virkade sjalen blev - GRATTIS!

Trevlig helg önskar jag dig...

Anonym sa...

Kikar in för att önska dej en fin vecka!
Snart (förhoppningsvis) så får jag gå med i en yogagrupp eller liknande...Det är sjukgymnasten som ska ordna det och det ser jag fram emot!
Så fin sjal du stickar, härliga färger!!

Må så gott