onsdag 8 april 2009

Resultat: Migrän!

Bilden hittade jag på:
http://bloggbilder.wordpress.com/2007/07/24/foto-pa-huvudvark-italienskt-att-illustrera-det-vaga/
Foto: fabbriciuse.

Bara att konstatera att bara för att jag börjar arbetsträna, är tillbaka på min gamla arbetsplats, faller in i rollen, så är energin inte den samma som förr. När det samtidigt händer en incident med Lilla Sonen och hans plågoande i skolan, så är energin definitivt slut!

Man tror, att man orkar som förr, att det är som förr, eller att det ska bli som förr. Men ju förr man upptäcker, att så är det inte, ju tidigare blir det bättre för just mig. Annars har jag alla gamla symptom tillbaka som ett brev på posten: migrän, illamående, tunnelseende, energilöshet!

I dag var det migrän, gå och lägga mig med tabletter och må så där snurrigt utan huvudvärk, när jag vaknar efter en extra eftermiddagslur.

Varför går man på, som man brukar? Varför lyssnar man inte till sina tidiga signaler om, att det är för mycket? Att jag redan har presterat nog för den här veckan? Det kanske inte var en bra idé att vara så kallsinnig att vilja tillbaka till sitt arbete, men ekonomiskt finns det inget val och inte för många andra heller i samma situation med den nya lagen om sjukförsäkring.

Ska gå och sätta mig med virknålen ett tag och fundera på, hur jag ska göra det bättre i morgon, så jag inte hamnar i samma situation.

15 kommentarer:

Ingela sa...

Usch, migrän är inte roligt att ha! Dilemmat i dag är ju som du säger att vi sjuka inte har något val. Många av oss skulle nog snarast behöva ha någon som bromsar oss. Istället stressas och pressas vi av försäkringskassa och regering. På lång sikt blir det inget bra...
Ta det lugnt nu och hoppas det löser sig.

heidi sa...

usch, så jobbigt:(

men det är lätt att falla tillbaka till gamla mönster - men jag hoppas att det blir lättare för dig att hitta nya vägar att sköta dit jobb på som är mer funktionella!

men det är inte lätt! jag hoppas att du hittar nya sätt att arbeta på som får dig att må bra!

Boel sa...

Det är svårt i början när man är tillbaka på samma arbetplats, så lätt att falla in i samma mönster. Tycker det är bra gjort av dig att se att det är så, så snabbt. Migrän är elakt men är ändå "effektivt" i att man då absolut måste vila, mycket annat går att "strunta! i men inte migrän.

Jag håller tummen för att du hittar ditt lagom när du är på jobbet!
Boel

Sara sa...

Migrän är inte roligt, jag vet. För några veckor sedan köpte jag en spikmatta. Den är superbra och skön (faktiskt). Om jag ligger lite på den när jag känner att migrän kan vara på väg så stoppas det.

Helle : sa...

Sikke da noget, håber at du finder på en løsning. Vi kender selv til sådan noget her, min mand lider også af migræne og hænger også i systemet. Vi ved ikke om han kan få førtidspension eller hvad. Jeg håber at I får en god påske alligevel.

Kram til dig

Blipp sa...

En dag i taget, en timme i taget, det går faktiskt inte att tappa taget. Idag migrän, nästa vecka kanske stora skratt med arbetskompisar? Många soliga påskdagar framför oss! Ha det vilsamt.

Annela sa...

Fy f-n för migrän. Det är så vidrigt. Jag har också en spikmatta och den är underbar.

Susilull sa...

Fy för migrän! Hoppas du mår bättre idag. Försök att ta det lugnt på jobbet, öva dig på att gå riktigt sakta i korridorer och liknande.
Ser att flera skriver om spikmattan, jag fick min i tisdags och redan igår på andra "liggningen" somnade jag!
Och det var just för mina sömnsvårigheter jag skaffade den!!
Man blir på något sätt helt tom i hjärnan, antagligen för att kroppen koncentrerar sig på spikarna i ryggen..

Önskar dig en Glad och riktigt skön Påskhelg!

Anonym sa...

Hoppas att du får vila nu under påsken och att migränen viker undan. Det är svårt att hitta "lagom" när det gäller arbetsträning och vila. Du ska se att du till slut hittar rätt nivå. Lycka till och ha en fin påsk!

ingebjorg sa...

fin blogg du har..ønske deg ei veldig fin & smertefri påske

May Anna sa...

Åhr nej, stakkels dig. Kender ikke loven i broderlandet, men tænker om flexjob ikke ville være det bedste for dig, altså arbejde på nedsat tid.
Jeg har været på flexjob i 6 år, hvilket har været en rigtig god løsning.Nu er jeg tilkendt førtidspension pr. 1. maj.
God bedring og rigtig god påske til dig
Knus
Manna

marianne sa...

Stakkels dig. Migræne er noget af det værste der findes. Håber at du alligevel får en god påske. Hilsner fra Køge.

garnlivet sa...

Jag hoppas att du kan hitta en "lagomnivå" och att du kan få en fin och Glad Påsk !!

Bloggullet sa...

Jag hoppas att du hittar din nivå som är lagom.Kanske är du tvingad till att göra mer än vad du vill och orkar. När jag arbetstränade nu senast hade jag migrän flera gånger på bara ett par veckor.

Jag känner igen det där att man inte ha samma energi som förr. Och sjukförsäkringen driver på en tills man blir helt slutkörd.
Jag önskar dig en glad och avslappnad påsk.
Kramar

Madame sa...

Åh sikke noget - rigtig god bedring, jeg håber der gøres noget, så du får et arbejdsliv, der ikke slider for meget - måske et flexjob.

Varme klem til dig og rigtig god påske!