onsdag 15 april 2009

Lilla Sonens tröja!
Nu börjar det likna något, och jag är megatrött! Jag har frågat telefonledes två gånger hos min symaskinsförsäljare och fått hjälp av mina föräldrar med att montera broderibågarna för att kunna börja brodera på Lilla Sonens tröja. Det har inte varit lätt, men nu är jag glad, att jag har kommit så här långt.

Bågen som användes är HV's Mega Hoop 360 x 150 mm. Det var trixigt som sjutton att få dit alla lager och den tjocka tröjan i bågen, men det gick, bara för att sedan åka ur. Vi tappade modet lite, men skam den som ger sig. På den igen, 3 personer samarbetade och då gick det. Det var en fröjd att se maskinen brodera. Vi blev så taggade, att vi även broderade på ärmet med 100 x 100 mm bågen.

I kväll har jag sytt ihop hela tröjan på symaskinen, vilket jag aldrig har provat tidigare, trodde inte att det skulle bli hållbart. Det ser ut att fungera och blev ganska snyggt. Nu är det bara att fästa alla trådar och sticka halsribben kvar, kanske färdigt innan påsklovet är slut?

I dag var min 5. dag på arbetsträningen. Det går ganska bra. Jag kommer dit, när jag ska, och jag går hem, när jag ska. Jag fikar och har hållit på lite med min dator, läst lite saker, tagit bort en massa saker, som är ifrån 2007 och tidigare och inte alls är aktuella, och jag är ganska nöjd. Mindfulnessen står lite tillbaka, man kan inte hinna allt, och jag försöker göra saker, som jag tycker är roliga och i mitt tempo. I övrigt passar jag på att njuta av solen, om den finns och fika. Det är viktigt!

8 kommentarer:

Annela sa...

Det blev ju jättefint med broderi på tröjan. Jag gissar att lille sonen är glad nu.
Skönt att höra att du tar allt i din egen takt på jobbet.

Bloggullet sa...

Så fin tröjan blev.
Skönt att det går bra på arbetsträningen. Att jag inte kan hinna allt månste jag få inbankat, det är ju bra om man bara hinner något.
Kramar

Susilull sa...

Jag är inte så bevandrad i symaskinskonster - det verkar ju vara rena trolleriet, så fint det blev! Själv harvar jag på en gjutjärns-Bernina fr -64, och det är inte allt för ofta den är framme...
Roligt att höra att arbetsträningen går bra, du har helt rätt tänk!

Ha det bra!

Irene sa...

Sikken en fin trøje - den må sønnen da være glad for! Dejligt at høre, at det foreløbig går godt på arbejde, men tag den nu med ro :-)

Mia stickar sa...

Min mamma hade en sån där broderisymaskin men inte visste jag att det gick brodera på stickat, jättefint!
Fortsätt att ta det i din egen takt på jobbet! Lycka till!

nynne sa...

hvilken sej trøje. Dejligt det går dig godt i jobtræning

Junebacken sa...

Så himla bra det blev! Är det en D1 du har? Skulle det inte gå att göra en fixram runt, då slipper du ju spänna fast den? Fast det kanske inte rekommenderas i stickat?

Helle : sa...

Dejligt at høre at det går bedre med dig på jobbet. Sikke en fin trøje du har strikket til din søn, og enda broderet der på flot !!