torsdag 16 april 2009

Hur broderar man på stickat?

Det är flera som frågat på min mail, så jag vill bara berätta, hur jag har gjort med Lilla Sonens tröja. Flera kanske blir inspirerade! Jag fick all hjälp och tips hos min symaskinsförsäljare: Symaskinsgrottan.

Först stryker du på ett mellanlägg på baksiden (avigsidan), som heter Totally Stable, en stor bit. Stryk på 2:an. Det som blir över efter broderiet är färdigt, kan klippas bort och användas i en mindre broderiram. Klistret räcker flera gånger. Vi använde rester till den lilla ramen på ärmet.

Sedan lägger du på vanligt rivbart mellanlägg, Tear Easy, under Totally Stable på baksidan.

På ovansidan (rätsidan) lägger du Solvy (vattenlösligt), som är en tunn plast, det finns olika tjockleker. Detta görs för att inte broderiet ska åka igenom maskarna och inte synas på framsidan. Du sprayer på vatten på plasten, och den försvinner på en gång.

Alla dessa lager ska in i ramen, och sedan är det bara att brodera!

4 kommentarer:

Junebacken sa...

Är det en D1 du har? Jag har en SE och på den finns det en knapp där det står fix. Inte i displayen utan på själva maskinen. Om du spänner fast tear away och sedan klistrar på totally stable, så kan du lägga tröjan på det och trycka på fixknappen så tråcklar maskinen runt motivet som ska broderas. Jättesmidigt när det är tjocka grejer som ska broderas. Fast jag tycker ju att de på Symaskinsgrottan borde ha sagt det då så du kanske inte har en sådan knapp?

Strikkeheksen sa...

Hvor er den blevet flot, din søns trøje, han må være begejstret :-)

ylva sa...

Vad coolt! Sonen måste bara bli nöjd eller hur

Tidsfördriv sa...

Så himla tuff den tröjan blev! Och tack för tipsen hur man gör =)
Din son blev väl jätteglad för den tröjan

Ta hand om dej och sparka din "inre chef" om du kan, du är din bästa chef!

Sköt om dej och ha det allra bäst!

Kram Maria