fredag 3 april 2009

Säg den glädje som varar.........

Som ni kanske har läst här på bloggen, ringde jag i början på veckan för att fråga, när diket för fjärrvärmen skulle läggas igen. Vi skulle prioriteras, fick jag då veta. Döm om min förvåning när en lastbil dyker upp före åtta på morgonen en fredag! Det hörs väldigt väl, eftersom fönsterna alltid skallrar som om himmelen ska rämna. Yes, tänkte jag, det finns någon, som har hört min bön, nu ska det bli av, jättebra. Men lastbilen backar på gatan. Well, well tänker jag, man börjar kanske i början på gatan, och sedan kommer de till mig och mitt dike. När det blir lunch, och de fortfarande jobbar längre upp på gatan, vet jag, vad klockan är slagen. Det blir ingenting på min tomt innan helgen! Markjobbarna tar nämligen ingen lunch på fredagar och går hem tidigt. Det lärde jag mig, när de grävde för fjärrvärmen i höstas.

Jag är arg, men det har jag inget för. Så i stället går jag ut och "dokumenterar" diket i vårsolen och blir så mycket gladare, när jag får se min stenar. Stora Kärleken har med möda och besvär släpat de största på snöslodan över på säker plats. Jag har ju trots allt fått mycket utav diket, både små och stora stenar som jag älskar och ska göra något med! Fråga mig inte vad, men med tiden kommer väl mina idéer. Och jag ska fota det sedan.

Något som gjorde mig ännu gladare var julrosen vid ytterdörren. Efter att ha städat trädgården här i veckan, tagit bort alla gamla löv och grenar, så har mina julrosor tittat fram. Jag har flera julrosor i olika färger, men denna var mest utslagen, så kan jag väl stå ut med mitt dike tills på måndag!

9 kommentarer:

ylva sa...

Är inte julrosen en av de bästa blommorna ? Den ger verkligen hopp om livet i största allmänhet. Jag fick en av en god vän för ett antal år sedan ( en vinröd ) tyvärr så satte jag den på ett ställe som inte var så fördelaktig för plantan.... tror du att man skulle kunna våga flytta på den igen ? Den tog lång tid på sig att blomma första gången .....

Blipp sa...

julrosor är verkligen underbara, o stenar oxå, passa på o göm något spännande i diket för framtiden kanske. hejhej

Annela sa...

Så vacker den är!

Lavendel sa...

smuk julerose! Hvis du vidste hcor meget affald der er i min have ! Jeg har tre kompostbunker, giver en masse til hønsene, kører de største grene på "pladsen", men staudetoppe - dem brænder jeg! og elsker det! God weekend og havetid!
kærligst lavendel

Karin Grøn sa...

Hvor er din julerose smuk. Det ser træls ud med de opgravninger, men det gamle ord siger jo det skal være skidt før det kan blive godt.

Strikkeheksen sa...

Juleroser kan hjælpe på alt, de er så undselige, men fantastisk skønne :-)

Helle : sa...

Jeg er vild med juleroser, de er bare så skønne.

Anonym sa...

Åh du älskar stenar du med? Det gör jag också *S*, jag har sagt att jag måste ha varit en sten i mitt tidigare liv!
Om jag hade fått som jag velat så hade jag haft hela trädgården full med stenar, men lite får jag hejda mej.

Älskar att åka till havet och titta/samla på stenar. Nån dag ska vi åka till södra delen av ön och hämta rosstenar, stenar som har formats till rosor av havet!

Må så gott!!
Kram Maria

tant Maria sa...

Åh du, visst är de härliga julrosorna! Jag hittade mina helt plötsligt häromdagen... de ger en liksom hopp om framtiden =)