onsdag 1 april 2009

Mars månad, hur blev den egentligen?

Känslan pekar i positiv riktning, redan innan jag sätter mig för att göra lilla redovisningen. Det som känns mest är, att vi inte har varit i väg och handlat. Vi har inte varit på stan i någon större omfattning, vilket brukar resultera i klädköp, och vi har inte åkt till något stort inomhus centrum för att bara gå runt, vilket brukar leda till shopping.

Så här såg det ut för mars:

maten(inkl. städmedel, hygien, tidningar) har vi gjort av med 1078:- kr mindre än snittet för 2008. Det känns bra, eftersom förra månaden låg på plus. Nu är det som tidigare sagt vårstädat i köket, så nu står det en hel del matvaror på köksbänken, som ska användas omgående efter lukt- och smaktest så klart, eftersom datumgränsen har passerats. Som alla vet, så blir inte mat gammalt, bara för att vi passerar midnatt ett visst datum, utan det gäller att använda sitt lukt- och smaksinne.

kläder/skor blev det 916:- kr mindre än snitt. Vi har nog alla fått lite den här månaden, men ingen överdrift.

Diverse blev 2660:- kr mindre än snitt. Ingen har varit sjuka, ingen hos tandläkaren, inga större bilreparationer och bara en person till frisör. Det gör, att man kan spara in mycket.

räkningar, som ska betalas varje månad, blev det en ökning med 297:- kr i förhållande till snitt. Skälet är en tågresa, som ska bli av i maj månad, men har betalats redan nu på nästan 4000:- kr. Annars hade vi legat mindre än snitt där också.

Det blir ändå 4357:- kr mindre att betala denna månad i förhållande till snitt på 2008. Det är ju faktisk väldigt bra. Det innebär en besparing på 22118 under årets första tre månader, som känns bra.

Det känns riktigt roligt att hålla på och redovisa, få se vad det blir i slutändan. Nu kan du även se redovisningen som en sidogadget under de som följer min blogg.

1 kommentar:

chaos sa...

Ni är verkligen duktiga! Hur gör man en sådan bra redovisning som du gör? Jag tittar bara på räkningarna, jag lägger in alla pengarna på ICA kortet som skall användas för mat så har jag lite koll men inte alls så bra som du. Förklara hur man gör! Kramis