tisdag 31 mars 2009

Pelargonsticklingar!

Så fina pelargonsticklingar som kom i dag med posten. De är köpta på Tradera av B52girl, som ger snabb frakt, ordentligt förpackade varor och dessutom ett trevligt bemötande. Nu står de i glasslådor, som jag vaktar noga, så jag inte övervattnar sticklingarna. Det blir mycket pelargoner i år, vilket innebär, att vi säkert måste ha en trädgårdsvakt, när vi åker på semester i sommar.

Jag tycker själv, att jag har varit ganska duktig i dag. Jag har begränsat mig och bara städat rabatterna in till huset på framsidan och sopat framför huset, i dubbelcarporten och i cykelskjulet. Det är nog ungefär det, jag orkar med. Jag har annars suttit och tittat i det fina, men blåsiga vädret ut över ägorna.

Trädgården ser hemsk ut just nu, inte bara är den oklippt, okrattat och brun och grå utan det finns ett jättedike från staketet ut mot vägen och ända in till huset pga. den nedgrävda fjärrvärmen. Jag vet, att det fortfarande är tjäle i marken, men det skulle vara bra, om de kunde komma och lägga igen diket i alla fall, så man kan gå ifrån ena delen av trädgården till den andra. Och vad gjorde jag då åt det? Jo, jag ringde upp min fjärrvärmedistributör och frågade, när de skulle kunna komma och lägga igen diket! Och vad fick jag till svar: Att det var tjäle i marken, men att jag skulle prioriteras innan Påsk. Får se om de håller det, i så fall överträffar de väl sig själva, eftersom när vi skulle få fjärrvärmen indraget blev det sagt September-08, och den kom in 12. Januari -09!

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Pelargonerär så fina men jag har inte riktigt hand med dem. Eller fel fönster. De blir höga och gängliga innan de blommar!

Anonym sa...

Nej, hvor er de fine! Alle mine døde i vinter - fordi jeg ikke har vandet dem :) Øv, jeg skal også købe nye...

Annela sa...

Åh, vad fina sticklingar! Jag ser en stjärna, 2 brokbladiga och är det en vildpelargon i hörnet. Vad heter de?

Gitte sa...

De er også fast inventar på min terasse hver sommer. Jeg er især vild med en der hedder "Dronning Ingrid".

Samtal från min trädgård sa...

Dubbelklicka på bilden, så kommer den i stort format och man ser vad pelargonsticklingarna heter.

Anonym sa...

Hej!
Så roligt att se att du valt att följa min blogg!
Jag har varit inne på din sida tidigare (genom länk från någon annan som jag inte minns nu...), så jag känner igen lite!
Vi hörs!

Susilull sa...

Såna söta små sticklingar! Lite nyfiken; är det rötter på sticklingarna när du får dem?

Härlig blå sjal du gör, är inte så "blå" själv, men tycker det är så vackert när jag ser andra som gör blåa saker.

Lavendel sa...

Fine stiklinger! - Flot at du ringede!!! Håber de får det gjort fint inden påske,