lördag 7 mars 2009

Och en ännu större utmaning!

Vårstädningen! Eftersom vi inte kunde komma i håg, när vi senast storstädade, så ansåg jag, att det var dax i dag. Åtminstone skulle vi försöka, Stora Kärleken och jag, att hålla samma tempo och hjälpas åt. Han hade inte jouren, så jag riskerade inte att bli stående mitt i något ensam, så jag tänkte, att det vågar vi oss på.

Efter en stadig frukost, Stora Dottern i väg skjutsat till stallet och Lilla Sonen hos en kamrat satte vi i gång med rummet längst uppe och längst borta: sovrummet! Vi blev snabbt eniga om att fönster, det tar vi en annan dag. Det är allt för tidsödande, när vi har fönster som ska öppnas emellan, så det egentligen är fyra sidor i stället för två. Vi delade på arbetet i varje rum, efter vad båda var bäst på. Vi hann med både sovrum, hallen uppe, kontoret, syrummet, båda barnens rum och vardagsrummet innan jag tog slut. Orken bara rann bort, och jag blev sittande helt håglös på en stol. Lite trött blev jag på mig själv, att jag fortfarande inte kan säga stopp i tid, men samtidigt försöker jag vara positiv och titta på vad vi åstadkommit. Resten får vi ta en annan helg.

Vi har verkligen varit duktiga, allt är torkat i alla skåp i de rum, som vi har varit igenom, gardinerna håller på att tvättas tillika överkast, kuddar och täcken, mattorna är piskade och en del saker är slängda. Tidigare brukade vi göra det på Påsken och under hösten i November, men nu har det inte gjorts på länge. Det känns skönt, och jag har till och med stickat bakstycket färdigt på Lilla Sonens tröja i kväll för att vila upp mig lite. Så nu ska det stickas ärmer.

Det limegröna garnet, som jag visade för några dagar sedan, har jag suttit med ytterligare några gånger, och nu har jag faktisk stickat 3 rapporter på mönstret, och det finns inte för lite eller för mycket maskor längre. Jag stickar avigt på avigsidan istället för räta, valet var fritt, men jag förstår i alla fall bättre, och det blir säkert en vacker sjal. Jag har även under städningen hittat något limegrönt pälsgarn, så det kanske kommer med, vem vet?

6 kommentarer:

Helle : sa...

Hold da op hvor en energi du har lagt for dagen. Pas nu på dig selv!
Men det er nu dejligt når det er gjort.

Lavendel sa...

Så så Lilla Fru - pas nu på dig selv. Men vær samtidig stolt over det I fik præsteret!! God søndag fra en regnfuld Lavendelgård.

Strikkeheksen sa...

Ja, hvorfor er det nogle gange så svært at fokusere på dét, der er gjort og så være glad for det? Nu er du i hvert fald godt på vej :-)

Cathis stick och sy sa...

Hej
Oj vad ni har varit duktiga.Känner att det kanske skulle behövas göras nåt sådan här hemma också, fast när vi börjar städa går det bra sen kommer man till det där att slänga bort och då blir allt svårare så där brukar vi ibland stranda med storstädningen.Men våren börjar ju kännas av om än vi har full vinter än.Det har ju blivit ljusare.Kanske får jag nåt ryck nån dag att storstäda nåt rum.Ha det så bra och låt din kropp få återhämta sig.
Catharina

Blipp sa...

va roligt med städning, det är ju så kul när man är två! vi skall ta efter i vår familj, har jag bestämt! ngn sa att man skall städa inte för resultatet utan för njutningen i själva städningen. jag är inte ironisk utan gillar verkligen att städa när jag har tid över men när är det? idag faktiskt! hejhej

garnlivet sa...

Vad duktiga ni var !! Åhh, vad härligt att jobba tillsammans...