torsdag 12 mars 2009

Nu behöver jag sticka!

Ungefär så sa jag i går kväll. Jag var helt slut! Det ända, som jag kunde tänka på, var vilandet i att låta stickorna gå på Lilla Sonens svarta tröja. Hjärnan behövde vila och inte ta in några nya intryck, annars skulle jag aldrig kunna somna senare på kvällen.

I dag har jag inget att göra, vilket jag behöver väldigt mycket just nu, och i morgon är det bara ett möte. Det är bara att inse, mera än så klarar jag inte av.

Stora Kärleken ringde nyss. Han lät lättare andfådd och lite stressad. Finns det 1000 kr på kontot? (Vi har aldrig mera på betalkortet, än vi behöver för tillfället därav frågan) Ö..ja svarade jag, varför det? Bilen höll på att få en 3:a (= körförbud!) på besiktningen, men jag pratade med dem, så det blev en 2:a, fjädern sticker ut vid däcket, så jag måste köpa den på lunchen, besiktiga om och kommer hem sent. Han sa det i ett andetag, så jag trodde, att det var allvarligt, men vad vet jag om det??!!

Jaha, tänkte jag, så är det, när man är meck. Ungefär som bagarns barn aldrig får några bullar, så åker bilmeckens familj i värsta bilarna! Helt så galet är det inte, jag har min egen bil, som peppar, peppar rullar och är fin, men det börjar komma lite skavanker på den, men med en bilmeck till karl så har det aldrig någon första prioritet. I bland hotar jag med att lämna in den på verkstad, då brukar det bli lite fart, men bara lite.....................

9 kommentarer:

Lavendel sa...

Det tager lang tid at erkende at man ikke kan så meget - i hvert fald ikke hver dag! Men så er det lige nu for mig, og jeg må acceptere det. Det er sådan det er lige nu - sig det til dig selv - smil over det med mekanikerens kone - stakkels!

Helle : sa...

Ja ja de biler koster jo nu lidt ind imellem, men vi kan jo heller ikke undvære dem vel ;-) Hold du bare en fridag og hyg dig lidt, det har du fortjent !

Anonym sa...

Ja, du, ibland behöver man ta till morötter och piskor för att få nåt gjort! Ha en bra dag!

Hela rubbet sa...

ja hos dej känner jag igen mig. Jösses vilka bilar vi haft o har åxå då,i alla fall den ena, sambons jobbarbil.En bilmekaniker bor här åxå å de e inte jag hi hii-
behövs när man har bilar med diverse fel.

Assi sa...

Jag kan förstå att du längtar efter att sticka för att det är så avkopplande. Jag känner också så med hantverk och pyssel det är ett sätt att varava ner!
Bilar, bilar, bilar. Dom borde bara gå, knappt så man ska behöva tanka dom!!
Assi

Madame sa...

Det må være dejligt at kunne slappe af med at strikke eller sy - det kan jeg godt savne lidt.
Og så var det jo lidt sjovt at læse om mekanikerens forhold til familiens biler ;-)
Jeg øver mig stadig i det svenske, men det er underligt, at det er så svært :o)

Rosenvante sa...

Bor med en ingenjör och det är nog inte ett dugg bättre, man får tjata om vissa grejer, är de hemmablinda måntro? (Fast vi är nog inte bättre heller) Är precis som du, att sätta handarbetet i händerna är vansinnigt avkopplande och rogivande. Däremot blir jag stissig när jag är klar och inte vet vad jag ska göra nästa gång. Projekten måste ligga i startgroparna hela tiden. =)

Anonym sa...

Hoppas att du får tid till att sticka. Och att bilarna inte krånglar. Det är inte kul (min pappa var en riktig bilmeckare, han jobbade iofs. som fordonslärare, mest större fordon men även bil och motorcykel, inom militären). Jag har inte ens körkort :-) Men kan köra.

Anonym sa...

Känner igen det där med bagarbarnen, pappa var TV-reparatör, Vi hade alltid minst tre Tv-apparater i vardagsrummet. En med bild, en med ljud och så alltid minst en som var inlämnad för service och skulle långtestas........