tisdag 31 mars 2009

Blir det stickat något?

, men virkat! Håller på med ännu en sjal i växtfärgade blåa nyanser Jag köpte 5 nystan à 100 g på Tradera i 100% ull för ett tag sedan, virkar med virknål nr 6 (som vanligt!) och helt efter eget huvud. Jag är inne på 3. nystanet, som är klart ljusare blå än resten. Jag kan ev. tänka mig att virka in pärlor i ytterkanten, om jag kommer på, hur man gör.

Efter att jag kommit på, hur man virkade, så gör jag gärna det. Det är avslappnande, man kan inte titta på TV samtidigt, man kan göra, som man vill mönstermässigt, och man får mindre ont i axlarna, än när man stickar. Den ända som klagar är Lilla Sonen, varför blir min svarta tröja aldrig färdig? Du kan väl sticka på den i dag, var det sista han sade, innan han cyklade i väg till skolan.

Men i dag är det härligt väder, så nu tror jag, att menyn står på klippa ner, kratta och sopa runt huset. För ett par dagar sedan såg det ut så här, titta nedan, och det var -10 på nätterna:

Men nu har vädret gjort en helomvändning, och de säger, att vi ska få helt upp till kanske +10 under dagen. Så nu ser det ut så här på min lilla terrass på baksidan. Den är nästan torr, eller blir helt säkert det i dag runt 12, när solen kommer dit.
Krukan, som finns mitt i bild, är fylld med kryddor sedan förra året. Den har stått ute under vintern, så jag funderar på, om de har överlevt, och om man i så fall måste klippa ner dem, för att de ska bli fina till sommaren. Någon som vet? Hålet, som syns i trallen närmast staketet, har vi två utav. Min plan är att plantera något däri.

När vi flyttade till huset för 12 år sedan, fanns det stora doftande kaprifolbuskar, som kom ifrån grannen. Grannen har byts ut ett antal gånger under åren, så nu finns det ingen buske längre, som vi gratis kan njuta av. Vet inte riktigt vad som kunde passa där, har även funderat på bambu. Om ni undrar, vad som växer runt pergola/spaljéerna, så är det engelsk vildvin, olika klematis, vildkaprifol, olika klätterrosor och perenna luktärtor. Jag klipper ganska hårt emellanåt, det får växa uppåt, men inte utåt, bara för att barnen ska ha en chans att kunna gå eller springa fritt i trädgården och inte få en taggig rosengren mitt i ansiktet.

10 kommentarer:

Mette Lykke sa...

Dejligt sjal du har hæklet, jeg håber for jer der højt mod nord at sneen er slut for i år... Du må strikke den trøje til din søn, han glæder sig jo...;-))

Manna sa...

Kaprifolie, klatreroser og ærteblomster, det bliver spændende at se, når de blomstrer.
Sjalet ser lækkert ud. Glæder mig enormt til at se sønnikes trøje.
God dag til dig

Tina sa...

Så fin sjal !
Vad duktig du är på att virka.
Jag är usel på det.

Ingela sa...

Jag har aldrig gillat att sticka, jag bara tappar maskor hela tiden... men virka är väldigt kul. En schal var en kul idé. Annars är problemet med virkning för mig att jag inte kan komma på så mycket annat att göra än dukar och det blir lite enformigt i längden.

Läste längre och längre ner i ditt arkiv när jag hamnade här och blev fast. Jag återkommer :)

chaos sa...

Jag längtar verkligen efter lite värme, det är dags! Men jag börjar bli lite sjuk...hostar lite, hoppas det går över till Syfestivalen och till semestern! Kramis

Lona sa...

super flot sjal, dejlig farve. Jeg hækler også lidt, men vil hellere strikke! Det er så dejligt med det forårsvejr vi har i øjeblikket, i DK har vi haft sol og måske 12 grader. Dejligt, dejligt!

Pia sa...

Du får da hæklet en hel del, og det er meget flotte ting du får produceret.

Karin sa...

sjalen är sypersnygg. Jag vill lära mig att virka så snyggt.

Sara sa...

Jättefin sjal. Ett av mina tilltänkta projekt är en virkad sjal. Måste bara hitta ett enkelt mönster.

Strikkeheksen sa...

Fantastisk smukt sjal, skøn farve :-)