torsdag 5 mars 2009

Mina pelargoner!

Jag har inte tidigare provat att spara pelargoner till året efter, men i höstas tänkte jag, att nu är det dax. De har stått i vårt förråd, inkastade precis innan för dörren till terrassen i all hast innan frosten kom. De har inte fått vatten eller någonting, utan bara stått där, en hade till och med vält i kull. Jag har även sagt under ett par tre veckor, att jag skulle ta in dem och titta på dem hur det låg till med dem. Var de fortfarande något att ha? Fanns det liv?

Och visst fanns det liv! När jag väl hade klippt och rensat bort allt dött, så fanns det i alla fall i en kruka friska gröna skott. De andre två, närmast på bild, såg inte så bra ut; men i dag, som är dagen efter, när jag ville titta till dem, tyckte jag mig se svagt, svagt ljusgröna skott på stammen. Så det finns hopp om livet för mina pelargoner.

Varför ville jag då spara just dessa, när jag inte har gjort det tidigare? Dessa köpte jag för första gången på Internet via odla.nu förra året. De kom snabbt hem till mig i små pluggar, bara att plantera ut. De dofter ljuvligt av apelsin och choklad, så jag behöver inte ha något doftblock i rummet, där de står och väntar på att få komma ut på terrassen. De parfymerar den hängda tvätten av sig själva!

7 kommentarer:

Handarbete/Pyssel sa...

Åh, här var det mycket på en gång!
Pelargoner :) Hoppas det går bra med dem!!
Och fint vid dörren!! Kul med en liten pil som omväxling :)
Själv har jag kvar det jag la i krukorna i höstas - granris och en stor kon (klätterstöd) och betong-hjärta i ena krukan och tujaris och ett gren/koppartråds-hjärta i andra. Håller sig fint än :)

Å härligt garn visar du med!
Spännande att se vad det blir för nåt fint utav det!

Lite tråkigtheter med (inte för att de är små) Hoppas verkligen att allt ordnar till sig så det känns bra för dig!!

Sköt om dig!!

Gitte sa...

Mine står i forgangen, så ser jeg dem jo tit..... Men det kniber nu med vandingen. Skal vist til at igang med at pleje dem, hvis de skal se pæne ud i haven til sommer.

Kludemutter sa...

Det bliver spændene at se dem komme frem til foråret.

Yt.

Rosenvante sa...

Oj du har verkligen legat i idag. Vilken fin grupp du fick till vid ytterdörren. Vi hade satt ut alla våra pelargoner i garaget och gubben sköter om dem där. Vattnar någon gång bara och det växer så det knakar därute. Han har en jättefin julkaktus som blommar där också. Börjar väl bli dags att pyssla om dem snart antar jag. Det där med doftande pelargoner låter spännande, det har jag aldrig hört om förut.

Mette Lykke sa...

Det lyder spændende at de dufter så godt.. Appelsin og chokolade ummm. :-)

Eva i Halmstad sa...

Så spännande med pelargonerna.
HA en go helg.
Eva.

StickLena =KnitLena sa...

Jag köpte också pelargoner från samma firma förra året. Har sparat dem, men hängpelargonen Tom Boy lämnade in förra veckan. Tror jag skaffar en ny ändå, den är ju såå vacker. Pelargon är min absoluta favoritväxt!