onsdag 25 mars 2009

Jag har fått veta!

Jag vet nu, hur det kommer att bli i alla fall framtill sommaren. Jag var i valet och kvalet, innan jag skulle på det stora rehabmötet. Vad skulle jag säga, skulle jag låta de andra "sköta snacket", eller skulle jag själv ta över och bestämma och framhärda det, som jag ville ha? Jag bestämde mig i dörren, när jag såg sinnesstämningen på de olika inbjudna, det blir jag som leder mötet! De inbjudna var: min stressläkare, min samtalscoach, min fackliga representant, min nuvarande chef, en personalhandläggare och Försäkringskassan. En liten skara människor en tisdag eftermiddag.

Jag berättade klart och tydligt med adress till de olika personerna, om hur jag tyckte, att det var att vänta på att få lov att arbetsträna, att jag inte hade något val att långsamt sätta i gång pga. den nya lagen, att jag även ekonomiskt inte hade ett val, och att jag från och med nu ville ligga högst upp på agendan hos min arbetsgivare, och att mitt ärende skulle hanteras skyndsamt pga. hanteringen som hitintills förekommit. Som vanligt var det en massa förklaringar på, hur det skulle ha gått till, och varför det inte hade blivit, som jag ville. Försäkringskassan skar igenom och frågade, när jag hade tänkt börja? Så fort som möjligt svarade jag senast 1/4. Arbetsgivaren protesterade och ville ha mera tid på sig, så vi enades om 6/4. Jag passade även på att kräva, att min Mindfullnesskurs skulle ingå i timmarna för arbetsträningen, vilket jag inte hade fått igenom per telefon med Försäkringskassan. Nu var det inga problem, eftersom min stressläkare ansåg det rimligt.

Jag är väldigt glad i dag, eftersom det äntligen ser ut, som om det kommer lite fart på allting. I dag skal jag träffa min samtalscoach, mötet har varit bestämd sedan tidigare, och vi ska titta lite på, vilka arbetsuppgifter som finns i min arbetsbeskrivning, hur jag ska tänka, och vad som kanske inte är lämpligt för mig den första tiden.

Jag har nu på morgonen stämt träff med först min fackliga representant på fredag kl. 9, sedan med min chef och fackliga representant kl. 9.30 för att gå igenom, vad som kan anses som lämpliga arbetsuppgifter under den första tiden. På fredag har jag samtalet ifrån i dag i ryggen, så jag känner mig stärkt.

I kväll ska jag på ett litet stickcafé för att se, om jag har sålt några av mina alster. Sedan är det ju Våffeldagen, så det blir kvällsmaten i dag.

21 kommentarer:

Annela sa...

Grattis! Bra jobbat! Äntligen händer det nåt med din arbetsträning. Det måste kännas skönt!

SF sa...

Vad bra att det verkar hända något!!! Den nya lagen är verkligen stressande och då vill man ju i alla fall att det rullar på.

Karin Grøn sa...

Hej Samtal
Hjertelig tillykke med din store succes. Det var bare flot klaret at styre mødet og få alle detaljerne med. Dejligt med tværfaglige møder, for det gør som regel at man ser det hele menneske og ikke bare et lille udsnit.
Håber du får held med det hele.

Kristina sa...

Så bra att du är så stark att du kan ta kommandot över ett möte med de beskrivna personerna. Hoppas nu att allt går din väg! Lycka till!

nynne sa...

HVOR DEJLIGT AT TINGENE NU GÅR GODT FOR DIG

Helle : sa...

Dejligt at der endelig sker noget nu for dig. Tillykke med det, håber det giver pote.

Junebacken sa...

Vad härligt att höra att det verkar gå din väg. Jag har tänkt på dig idag och undrat hur det gick. Det var ju det jag sa, du klarar det där!! =)

Blipp sa...

Lycka till!

Caroline sa...

Härligt att det går framåt och bra att du står på dig!
Visst är det kul med äppelträd, jag skulle vilja prova massor av sorter, jag behöver bara en större tomt :)

Susilull sa...

Så roligt att det verkligen händer något! Och så bra att du tog kommandot!
Ha det bra och prioritera på vad du lägger kraften på nu när du börjar arbetsträna!

Rosenvante sa...

Bra jobbat. Hoppas de andra mötena går lika bra nu bara. Håller tummarna för dig och att du fått sälja också.

Wicke sa...

Hälsning från mig också, var rädd om dig, Wi

Mommonii sa...

Äntligen!!! Så skönt att höra att det händer nåt. Och ändå skönare att höra att du upplever att du har kontroll över skeendet! Jag tror att du kommer att märka när du väl kommer igång att du har mer resurser än du tror i dagsläget.....För mig var det en del av läkningen att komma tillbaka till jobbet och se att de processer som sparkat ikull mig hade fortsatt även när jag inte var där. Det var alltså inte mig det var fel på, utan arbetsplatsen....Massor av kramar till dig!/Maude

Madame sa...

Kære du! Det var meget dejligt at høre, at det gik, som du gerne vil have. Held og lykke, og klem til dig ;-)

Bloggullet sa...

Härligt att det gick så bra på träffen och att du sa vad du ville. Jag hoppas att det går bra för dig nu.
Tack för ditt stöd hos mig, vi får stötta varandra så gott det går.
Kramar

Anonym sa...

Åh, vad roligt! Hoppas att det går bra och att du får det stöd du behöver (om du behöver). Det är inte lätt att slåss mot byråkratin, det är ibland som vindkvarnar :-)

Ninni sa...

Vad kul att läsa att det börjar lösa sig. Känns som allt för många hamnar mellan stolarna och inget händer. Tycker min solbränna börjar försvinna redan här hemma i snöovädret. Men jag får leva på minnena istället :)

Anni sa...

Å vad skönt att det löser sig för dig, att du får gehör för det du säger!

Såg att du i ett tidigare inlägg frågade efter mallar. Jag har tagit min från www.thecutestblogontheblock.com. Det du ska göra för att inte få en blaffa mitt i din rubrik/text är väl att du ska lägga in koden LÄNGST NER i din blogg, i den "gadget" som täcker hela spalten - inte i en av de i högerspalten! Då bör det fungera! Hoppas att du förstår vad jag menar!

Anonym sa...

Härligt när man kan känna så redan från början av mötet. Nånstans ifrån får man styrka ibland och då brukar det kunna gå vägen...

Önskar dej en fin helg!

Strikkeheksen sa...

Tillykke og held og lykke med det hele :-)

StrandviksVillan sa...

Så roligt att det börjar vända för dig och jag önskar dig all lycka till!

Tack snälla du för gratulationerna på min dag!!