onsdag 18 mars 2009

Pelargoner!

Även om min blogg heter Samtal från min trädgård, så är jag absolut ingen jättefena på trädgård, i alla fall inte mer än någon annan och ganska självlärd, även om jag gillar att hålla på. Jag var dock på Blomsterlandet igår efter att ha införskaffat den berömda jackan. De hade annonserat med pelargonsticklingar, så det ville jag titta på.

Det fanns sex olika sorter, så vi köpte två av vardera, Lilla Sonen och jag. Jag tänkte, att vi skulle göra det rätt i år, så vi införskaffade riktig pelargonjord, handlade Algomin (vi valde ekologisk)efter tips på radion av pelargonfantasten Lasse Anrell, och mindre krukor än jag kanske annars skulle ha valt. Jag har fått höra, att de inte ska ha så stora krukor för det gör, att pelargonen slösar kraft på att utveckla sitt rotsystem istället för att utveckla blommor och blad. Mycket näring behöver de ifrån start, så det har de också fått. Nu är det bara att vänta!

10 kommentarer:

Junebacken sa...

Ha ha, jag hörde också Lasse Anrell på radio när han pratade pelargoner. Nu är inte jag så blomintresserad så jag tog inte till mig så mycket men jag minns de saker du tar upp när du säger det... =)
Hoppas att det ger resultat. Pinsamt för Lasse annars...

Strikkeheksen sa...

Så fik jeg lige lært noget nyt - at de skal ha´mindre krukker - på den måde, kan man heller ikke komme til at give dem for meget vand, hvilket jeg har gjort et par gange ;-)
Glæder mig til at se blomsterne :-)

Annela sa...

Vilka fina sticklingar! Jo det är så att pelargoner vill ha trångt om fötterna och de klarar sig länge utan vatten. Det är oftare att man vattnar ihjäl dem än att de torkar ihjäl.
Lycka till med pellisar. Pelargonsällskapet har en fin hemsida.

Rosenvante sa...

Tack för tipset. En annan har ju satt i stora krukor. Får tänka till nu då när det ska planteras nästa gång.

Susilull sa...

Spännande! Ska bli kul att se vad det blir för sorter. Fast det där med namn på pelargoner, har jag noll koll på. Jo, Mårbacka vet jag hur den ser ut. Kul att Lasse rekommenderade Algomin. Jag käste en artikel av honom, där skrev han om NPK, men när jag inte hade det så öste jag med just Algomin istället, och växer gör det iaf!

Eva sa...

Det blir spännande att följa dina pelargoner. Maken envisas med att vi ska ha kvar den gamla.....
Eva i Lund

Caroline sa...

Kul med pelargoner, det kan man aldrig få för många av!

Elisabeth sa...

Ville titta in och tacka för din omtanke! Tack snälla... ord av omtanke och värme är ju sådant som bär oerhört mycket när det i övrigt ekar ganska tomt.

Varm kram..

Ps. Himla duktig son du har...! Jag skulle inte med min bästa vilja i världen få ihop en så snygg bil!

Linda sa...

Jag har själv en pelargonstickling här hemma. Måste nog ge den lite näring också, har inte tänkt på det. (Och jag ska bli florist? Tur att vi inte har börjat med krukväxterna än.. kan skylla på det ;))
Önskar dig en riktigt skön helg!

Huset i Hou sa...

iih... jeg glæder mig til at se dem i fuldt flor. Min egen favorit er Dronning Ingride. Den er bare så fin med den sarte rosa farve. God lørdag.