lördag 14 mars 2009

Bostad önskas!

Det verkar i alla fall, som hon vill det, lilla kattfröknen utanför fönstret. Det är en liten, elegant, finlemmad och väldigt ljusgråspräcklig kattfröken(ser mörkare ut på bilden), som tycker att hon vill flytta in. Hon är väldigt kelig och pratsjuk och har redan varit in under vår soffa i vardagsrummet. Jag såg, att katten sprang in i går kväll, när Stora Kärleken skulle hämta lök i förrådet och hade dörren öppen. Han drog ut henne under soffan, och hon ville bara leka och ha kul. Lilla Sonen fick klappa, men annars var det ut ur huset. Jag är väldigt allergisk mot katter, så det blir till att försöka mota bort henne, vilket innebär en hel del vatten. Det är det rådet, som vi fått ifrån kattägare.

I morse, när Lilla Sonen och Stora Kärleken hade åkt i väg till tävlingen i Schack4:an, så fanns hon återigen utanför vårt köksfönster. Hon satt på fönsterbrädan och luktade på ytterdörren, men det blev tyvärr vatten igen. Sorry, sorry, men en så fin och kelig katt, fast utan halsband, måste ha ett annat hem. Jag vet också, att katter i bland vill byta hem och tar sig en annan matte och husse, men inte hos oss, även om hon är mycket gullig och rar och ungarna tjatar.

10 kommentarer:

X-blog sa...

Oh! Vilken sötnos!
Ja, det måste vara svårt att köra iväg den!
Hoppas den ger upp snart då!

Samtal från min trädgård sa...

Ja, hon är så söt, och man undrar varför de gör så? Hon är otroligt tam.

Junebacken sa...

Vilken jättesöt kattfröken! Vi är i behov av katt sedan vår Findus har försvunnit. Vår gammelkatt Fillifjonkan tycker att livet är trist och behöver en ny kompis. Jag ska lägga in en "beställning" hos grannen som alltid, alltid får kattungar och alltid, alltid bara dödar dem.

Rosenvante sa...

Åh så gullig. Men jag håller med dig man får köra iväg dem för någonstans kanske det finns en ägare som saknar den trots allt. Ja du Junebacken, min granne låter kattungarna bara vara, tror det var 10 ungar i sommar, så det springer nu ca 15 halvvilda katter här. Det är sorgligt. Då är det mer humant att ta bort dem. Önskvärt är ju att man kastrerar sina katter, det har jag gjort på mina tre.

Blipp sa...

Tack för din omtänksamma kommentar till mig igår, du är så rar.

Strikkeheksen sa...

Synd, at du er allergisk, hun er godt nok fin. Her kan der ikke komme en kat forbi uden at jeg tilbyder logi, på et tidspunkt havde vi tre voksne katte og fem killinger, hvilket den øvrige familie faktisk også syntes var for meget :-)

Nu er der to tilbage, killinger som er blevet født på vores soveværelsesgulv og som er ualmindeligt tillidsfulde og frække :-)

Medea sa...

Söt katt men jag förstår problemet när du är allergisk. Skaffa en blomspruta och ha vid dörren/dörrarna och spruta så fort du ser den. Den kommer att ge upp efter ett tag. *tror jag* =)

Anonym sa...

Tack för kommentaren på mitt senaste inlägg. Tåget är tänkt att bli stjärna i hoppning. Hon ÄR något alldeles extra i det, det vet jag redan, men hon ska hålla också. Hon har varit skadad innan vi köpte henne i höstas, så hos oss har fokus legat på VILA, bra kost och stärkande skritt-turer. Och mycket gos, det behöver hon för att må bra. =) Vad kul med flera hästgalna i syvärlden, det är inte alldeles vanligt, tror jag. Hör du själv till den skaran också, eller är det barnen?
Rosenvante: Jag håller absolut med dig, det är mycket mera humant att ta bort dem än att låta dem springa vind för våg sedan. Men när det händer igen och igen och igen under säkert 30 års tid så kan jag inte tycka att det är humant, bara oansvarigt. När han sedan dödar dem med ett leende så blir jag bara arg. Snåla bönder som inte kan kosta på en kastrering!!!
/Junebacken

Lavendel sa...

Åh hun er sød! eg har altid haft kat - lige nu er der 5 stykker! jeg har meget plads), men den ene er gået sin vej, men han kommer gerne igen efter et par uger. Her må være mange mus!I dag tager jeg på messe og ser efter lidt garn - hihi

carina i Lingbo sa...

hej men jösses va katten är lik våran katt Kurt som är en 17-årig hankatt.