lördag 28 mars 2009

Earth Hour!

Självklart är vi med i denna aktion som redan har börjat på jorden. Vi kommer att släcka ner allt, och inte ens tvättmaskinen eller tumlaren går, vilket den brukar på en lördag kväll. I stearinljusens sken kommer vi att spela kort, mysa och prata.

Jag ser det som en symbolhandling att släcka ner, för frågan är, om det är mera miljö- och energivänligt att tända en massa stearinljus eller värmeljus, som har ett hölje av aluminium istället för att tända en miljövänlig lågenergilampa? Men det är ett tecken till våra politiker världen över om, att vi vill, att frågan ska ligga högre upp på agendan, än den gör i dag.

Just nu hör jag Stora Dottern säga att "du får släcka ner" till Lilla Sonen, det är 12 minuter kvar, och vi ska vara klara i tid.

2 kommentarer:

Huset i Hou sa...

vi er også med! Godt koncept.

X-blog sa...

Vi satt hemma hos några kompisar och åt mat då dotterna trampar runt och släcker alla lamporna och då menar jag ALLA!!! Det blev GANSKA mörkt ;) Var så hon fick tända en lampa för att sedan få tänt några stearinljus. Ja, då blev det genast riktigt mysigt att sitta där!
Ja, det handlar väl mest om att få alla människor att tänka till!
Det är nyttigt det!

Och imorgon är det sommartid. *vips* så var snön borta... eller ?!

Ha en skön söndag!
Kram!