torsdag 2 april 2009

Mindfulness!

I måndags började jag på en kurs i mindfulness, som jag har efterfrågat sedan i höstas. Den leds av en psykolog vid Stressmottagningen, som är utbildad mindfulnessinstruktör. Vi är 13 personer, som deltar, alla med stressrelaterade diagnoser. Kursen ska fortgå till den första måndagen i juni,så det är två månader med kurs à 2 timmar en gång i veckan och däremellan övningar varje dag hemma.

Jag har gjort övningarna ett par gånger nu. Det är en CD med instruktörens röst inspelad, som man lyssnar på antingen liggandes eller sittandes. Det spelar ingen roll, vart jag befinner mig; jag somnar!!! Rösten känns väldigt bra att lyssna till, lugnande, man kommer snabbt ner i ett vilsamt lugn, men effekten för mig blir, att jag somnar, vilket helt säkert inte var meningen. Jag missar ju totalt alla instruktioner!

Men som instruktören säger, om man råkar somna, så ska man acceptera det också, så behövde man säkert det. Jag får väl stå upp i morgon eller sitta på en pinnstol!

11 kommentarer:

Junebacken sa...

Ajdå, hihi, det kanske inte var så bra.. Jag har en kompis som har gått den kursen, jag tror att det var den iaf. Men hon gjorde den på fem dagar. Hon tyckte iaf att den var väldigt bra. Om det nu var den.

ylva sa...

Det låter som en bra kurs som är under en längre period. Det låter som en klok kursledare som inte verkar betrakta sovandet som ett misslyckande. Du ska se att du säkert blir bättre på övningarna så småningom

Madame sa...

Det lyder så spændende med dit mindfuldness-kursus!
Mon ikke underbevidstheden alligevel opfatter noget af det, der bliver sagt, selv om du falder i søvn?
Jeg håber, du bliver glad for kurset og lærer nogle tekniker, du kan bruge også når kurset er slut :O)

Susilull sa...

Om effekten skall vara att slappna av, så lyckas det ju väldigt bra på dej! Total avslappning!
Låter väldigt intressant!

Lavendel sa...

Hej jeg var på et kursus sidste forår - og det reddede mit liv! I hvert fald min hverdag og nætterne hvor jeg ikke kunne sove. I starten hvis jeg skulle lave fx en "kropsscanning" måtte klokken ikke være for mange, for så - bunm - sov jeg og kunne vågne op på sofaen ved 1-tiden om natten. MEN man bliver bedre til det - og på mit hold blev selv de mest skeptiske "omvendt" - som én sagde -jeg tror ikke på det, men det virker! God fornøjelse med det.

Elisabeth sa...

Jag hade nog fått sitta på en pinnstol! Hoppas det blir en kurs som ger dig nya skor för framtiden...

Varm kram...

Ps. Och tack snälla för dina omtänksamma rader borta hos mig... de bär långt!

Helle : sa...

Håber at det hjælper dig !

Bloggullet sa...

Låter som en spännande kurs. Hade kanske varit ett bra sömnmedel mot mina sömnproblem.;0)
Jag hoppas du får ut det du vill av kursen.
Kramar

Mette Lykke sa...

Jeg glæder mig til at høre mere fra dit kursus..
Måske jeg kan lære lidt, her på sidelinjen.

Anonym sa...

Även om du somnar så tar nog ditt undermedvetna emot instruktionerna. På sätt och vis blir det lättare då - inget "ego" som säger "nä-så där vill jag inte göra" :-) Lycka till! Du ska se att det hjälper i längden.

Anonym sa...

Låter som en härlig kurs, en sån skulle jag också behöva!

Så skönt ändå att bara kunna släppa allt och somna, du behöver säkert det då, det andra kan man ta sen!

Lycka till med kursen och hoppas det går bra för dej!