fredag 1 maj 2009

1. maj, arbeternas dag och helgdag!

Vi är ju lediga på första maj, fast jag nöjer mig med att lyssna på tal på TV, och i går var det Valborgsmäss, så där lite halvledigt. Vädret var fint, men lite kyligt emellanåt. Jag passade på att luncha med Stora Kärleken, innan han gick på sitt kvällspass, och sedan for jag iväg till Blomsterlandet och kom hem med lite till trädgården, små perenner, en klematis Miss Bateman, en röd bondpion och en bambu.

Jag skulle egentligen ha två bambu, men de hade bara en, så jag står uppskriven till en till av samma sort. Den heter Jumbo och ska bli 3-4 meter hög, får se om det stämmer. Den ska inte heller blomma förrän om ca. 50-100 år, och då kan det ju vara det samma i alla fall för mig. Jag hade tänkt, att bambuväxterna ska stå i var sitt hål i trallen på terrassen framför ett vitt plank. Resten av planteringarna på terrassen ska vara i krukor.

För en hel del år sedan hade vi mycket krukor, då var vi oftast hemma på somrarna, sedan ratade jag krukor ett tag, kände inte att jag hade tid att vattna. Nu blir det nog krukor igen, måste bara få någon att vattna dem, när vi är borta. Jag har även börjat med perenna växter i krukorna i stället för sommarblommor, de håller på något sätt bättre och är inte så vattenkrävande.

I dag var det engelskaläxa igen med Lilla Sonen, så jag passade på att sticka en bit på Stora Dotterns benvärmare. Jag 3 nystan av Svarta Fårets raggsocksgarn, Stora Dottern har själv valt färg, och det blev inte svart(!), och nu har jag noga vägt det tredje nystanet, så benvärmarna kommer att bli lika långa. Jag stickar på nr 5, strumpstickor, efter ett Dropsmönster nr 86-35. Tillsvidare verkar hon nöjd och frågar, när de ska bli färdiga.

13 kommentarer:

Karin Grøn sa...

Det bliver fine sokker du får lavet til datteren. Det lyder også godt med de planter og med stauder på terassen. Det er rigtigt at de ligesom klarer sig bedre end sommerblomster. Held og lykke med det.

Madame sa...

Jeg havde også dejlige bambus for nogle år siden. De blev høje og flotte, men pludselig blomstrede de og visnede bare. Åh, jeg blev så ked af det.
Jeg vil ønske dig en dejlig weekend - I er heldige, at 1. maj er fridag hos jer i Sverige :-)

ylva sa...

Ser fina ut, benvärmarna! Dotter kommer bli helnöjd!
Jag har samma känsla det där med krukor, jag tycker att det ser så fint och hemtrevligt ut men det är ett himla vattnande.Man får väl gå en gyllene medelväg.

Bloggullet sa...

Så härligt att handla blommor. Vi hade en bambu här när vi flyttade hit som var ganska nysatt och den blommade och dog tror jag.
Ha en sön 1 maj kväll.
Kramar

X-blog sa...

Tur att bambun inte blommar förrän om 50-100 år då... Får de dör efteråt har jag för mig.

Härligt garn dottern har valt till sina benvärmare!
Och vad sugen jag blev på att sticka när jag såg ditt foto!

Ha en skön helg!
Kramen!

Rosenvante sa...

Vi har också mest i krukor men rabatterna växer lite för varje år. Förstår inte det eftersom jag absolut inte skulle ha rabatter. :D
Härlig färger din dotter valt till sina benvärmare.

kludemutter sa...

Dejligt med en fridag ;)
Ser fine ud dine benvarmere til datteren.
Yt.

kristina sa...

Alltså, nu känns det som att det är en generaliserbar sanning! Blommor, växter och garnintresse verkar höra ihop! Det är lika roligt med nya växter som med stickade benvärmare.

Caroline sa...

Snyggt garn!
´Jumbo´ har jag också, de växer LÅNGSAMT de första åren tyvärr!

Wicke sa...

Jag provade att sätta lökar en höst, i krukor på balkongen men det kom inte upp någonting!
Annars är det jättefint. Kärleksört har jag provat med gott resultat. De är så fina när de precis sticker upp sina nya skott.

Pia sa...

De blir jättesnygga!

Tant Grön sa...

Blomsterlandet är syndigt farligt....Har du varit till Kröns på Väddö nångång? Som att låsa in en alkoholist på systemet ....

Roligt att du gillade chokladkakan! Och som sagt, jag köper gärna sjalen när den är klar!

Anette sa...

Jättesnygga benvärmare som du stickar till dottern. Hoppas hon blir nöjd.