måndag 11 maj 2009

Stickcafé!

Ett litet stickcafé var vi på Tyllra i kväll, bara 4 stycken. Visste inte riktigt om jag orkade gå, eftersom jag var så trött efter helgen, och Mindfulness-kursen kom ju före på eftermiddagen. Men det var trevligt med massor av goda samtal, blir mera intimt när man är färre deltagare. Det är intressant, hur man tänker om människor, som man inte känner. Börjar man först prata med dem, så visar det sig, att man har ganska mycket gemensamt. Det kan bli bra tips, och det kan bli bra respons på, hur man själv tänker. Intressant!

Jag fortsatte på min egen designade virkade kofta. Jag har nu virkat 4 trianglar, som jag håller på att virka ihop med fastmaskor. Det ska bli ett ryggstycke, och jag får nog virka något runt om denna fyrkant, så det räcker till min storlek. Framsidan hade jag ev. tänkt att bara göra utav två trianglar Så måste det till lite kanter, lite hals, lite ärm etc. Det kommer att bli kul.
Jag måste bara inse, att det inte är jag eller mönstren det är fel på. Felet är, att jag har varit utbrändt och inte kan koncentrera mig någon längre tid och har svårt att läsa, därför går det inte för mig att följa ett mönster. Och därför återvänder jag hela tiden till samma saker, som jag kan och finner meditativa. Det är min konklusion av det hela. Det kanske inte är så dåligt ändå, det utvecklar min kreativa sida, och jag tycker, att det är roligt.
När jag kom hem ifrån Stickcaféet var Stora Kärleken i trädgården. Han hjälper mig med kärsroten(skvalderkålen). Det var fortfarande ljust, plommonträdet har slagit ut och det doftade underbart. Till och med Lilla Sonen hade gjort pappa uppmärksam på, att plommonträdet hade slagit ut. Han hade sett det ifrån sitt fönster, att det var andra färger i trädgården. I morgon måste jag komma i håg att ta ett kort på trädet, som är otroligt vackert just nu. Innan jag vet av det är synen och känslan borta.

8 kommentarer:

Gitte sa...

Det var godt du kom afsted. Det er hyggeligt med strikkecaf'e. Jeg har måttet melde afbud de sidste par gange ærgeligt.

Kender godt det med ikke at kunne koncentrere sig. Jeg elsker "fjernsynsstrik" der bare går derudaf, og som man ikke skal tænke til om aftenen.

Strikkeheksen sa...

Ja, at være sammen med andre strikkere giver nærmest ekstra energi :-)
Og hvem siger man hele tiden skal strikke noget nyt? Det ALLER vigtigste er efter min mening, at du hygger dig med det, du strikker - og det gør du jo :-)

Helle : sa...

Åh det er så dejligt at være sammen med andre som deler ens interesse og man hygger sig !

Carina sa...

Jo, man kan upptäcka mycket om varandra bara man pratar och lyssnar och inte bara hör. Man kan ha mycket gemensamt och ibland är inte alls människor som man tror dom är. Oftast är det positivt och några gånger kan det bli negativt. Jag kan ändra uppfattning om folk många gånger. Går aldrig efter första intrycket.

Blipp sa...

Den ser jättefin ut, spännande att följa.

nynne sa...

Det er så herligt at være sammen med ligesindede - man skal bare lige huske at tage noget strikketøj med der ikke kræver for meget.

Caroline sa...

Va mysigt det verkar med stickcafé, det saknar jag här på orten!
I helgen gjorde vi supergod kirskålspaj, prova gärna det innan du har utrotat den helt.
En hyfsat bra tygaffär i Eskilstuna är Tygvaruhuset vid Sveaplan.

Anni sa...

Ser att vi var i Danmark båda två i helgen! Som det kan vara!

Glöm nu inte att ta de där bilderna idag! På trädet!